Илон Мъск: „Истинските андроиди идват“

Илон Мъск: „Истинските андроиди идват“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    13.12.2021
  • Сподели:

Илън Мъск отново разтърси потребителите на Twitter в събота с туит, в който приветства пристигането на хуманоидни автомати.


„Истинските андроиди са тук", написа милиардерът, коментирайки видео, показващо Месмер - робот с човешка глава на британската технологична компания Engineered Arts.


На записа, публикуван на 4 декември в канала на компанията в YouTube, роботът имитира разнообразни изражението на лицето.


„Това видео е малък тест за движение на главата на робот Месмер и не е генерирано от компютър. Тази глава и врат имат 22 персонализирани серво задвижващи механизма – само 5 около устата. което не е достатъчно за добър синхрон на устните – така че той не говори навътре в този клип", обясняват от компанията.


Уебсайтът Engineered Arts уточнява, че андроидите от модела на Месмер могат да показват „широк спектър от човешки емоции". За да направят това, тези автомати са проектирани и изградени с 3D сканирания на реални хора, което им позволява „убедително да имитират костната структура, текстурата на кожата и човешките изражения".

Станете почитател на Класа