СМИ: Русия разположи С-400 близо до украинската граница

СМИ: Русия разположи С-400 близо до украинската граница
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.11.2021
  • Share:

Разгърнати руски системи за противовъздушна отбрана С-400 бяха открити близо до украинската граница. Сателитно изображение, направено на 13 ноември 2021 г., показва интензивно електромагнитно излъчване с обхват от 400 км, излъчвано от радара на тази система за противовъздушна отбрана близо до село Терновое край Воронеж, пише виетнамското издание anninhthudo.vn.

 

СМИ: Русия разположи С-400 близо до украинската граница

 

«Експертите обръщат внимание на посоката на електромагнитното излъчване на радара не дълбоко в територията на Украйна, а само към зоната по границата. Това показва, че Русия укрепва щита си за противовъздушна отбрана срещу възможни атаки на украинските военни», се казва в публикацията.

 

Системата за противовъздушна отбрана С-400 е подобрена версия на системата за противовъздушна отбрана С-300 и за първи път влезе на бойно дежурство през 2007 г.

 

СМИ: Русия разположи С-400 близо до украинската граница

 

 

СМИ: Русия разположи С-400 близо до украинската граница

 

Двата комплекса представляват интегрирана система с многофункционален радар за защита от смущения, автоматично откриване, насочване, изчисляване и предаване на информация, зенитни управляеми ракети (ЗРК), пускови установки и център за управление.

 

Комплексът С-400 може да използва пет типа ракети за създаване на многостепенен отбранителен механизъм. Цялото оборудване е монтирано на колесни превозни средства, които са с висока маневреност. Има и системи за автономно електрозахранване, комуникации, навигация и настаняване на персонала, обобщава изданието.

 

Едновременно с това в социалните мрежи се появиха сведения, че за последната седмица в Масловка (микрорайон в град Воронеж) е пристигнало значително количество военна техника на ВС на РФ, в това число РСЗО, танкове и САУ, които се насочват към разположения наблизо военен полигон «Погоново».

 

 

 

 

След това бе направено предположението, че споменатият ЗРК С-400 е изпратен в дадената местност специално за прикритието на посочения полигон.

 

Припомняме, че във Воронежска област на Русия живеят 2.3 млн човека, от които над 1 млн в административния център на региона — град Воронеж.

 

В региона и неговата столица има голям брой важни промишлени обекти, например ПАО «ВАСО» и Нововоронежската АЕЦ.

 

Затова руските системи за ПВО има какво да защитават там от възможни необмислени действия на украинските и западните «партньори», освен военния полигон.

 

 

Петя Паликрушева

 

 

 

Станете почитател на Класа