Секретният и невидим F-35 рухна в морето

Секретният и невидим F-35 рухна в морето
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.11.2021
  • Share:

Британският флот участва в „надпревара срещу руснаците“ за F-35B Lightning II, изтребител от пето поколение, наскоро загубен в Средиземно море, „със строго секретна технология“, пише Daily Mail. Британците са възмутени! Те считат, че «за такива пари» самолетът трябва да изплува сам, а също така са доволни, че личните им пропуски в работата не струват на страната 100 милиона паунда.

 

Daily Mail: Секретният и невидим F-35 рухна в морето, америкаците трескаво го търсят по дъното, но руснаците ще го откраднат

 

 

Кралският флот се състезава с руснаците в търсене на катастрофиралия самолет стелт за 100 милиона британски лири на дъното на Средиземно море.

 

Пилотът от британските военновъздушни сили се наложи да се катапултира от F-35B, който се разби в морето по време на тренировъчно учение малко след излитането си от флагманския самолетоносач Queen Elizabeth. Общо на борда имаше осем британски самолета и десет американски самолета.

 

 

 

 

След като самолетът се разби в международни води, започна надпревара кой ще вземе останките по-бързо, преди Русия да ги достигне. Счита се, че това е първата катастрофа на F35-B от този вид.

 

Технологията на борда на проектирания от Америка самолет е ключова (включително свръхсекретен радар и сензори), защото позволява на F-35 да лети през враждебна територия със свръхзвукова скорост незабелязано. Възможно е обаче Китай вече да знае всичко необходимо за самолета, благодарение на шпионажа.

 

Самолетът е забелязан в сряда следобед, морското дъно ще бъде охранявано от англо-американски екип за сигурност, докато останките не бъдат извадени на повърхността. Предполага се, че в строго секретната операция участват водолази и батискафи.

 

Катастрофата повдига нови въпроси за F-35B, от които Обединеното кралство в момента има 24. Като цяло през следващите години Великобритания ще закупи 138 изтребителя от американския самолетен гигант Lockheed Martin на стойност 9,1 милиарда паунда, а 48 от се очаква да пристигнат до 2025 г.

 

Авиокатастрофата на Кралските ВВС стана за самолета на стойност 100 млн фунта стерлинги вече седмата за седем години.

 

Коментари на читателите: 

 

Aaron_01

За такива пари той трябва да изплува сам!

 

Casaloco

Руснаците идват! Давайте да бягаме спешно да купуваме още американски оръжия, за да ги спрем!

 

Mr_European

F-117 бе свален от съветска технология от 60-те, така че какво, по дяволите, им е невидимото на тези самолети? Ако наистина бяха невидими, щяха да летят над цяла Русия всеки ден, като у дома си, но те дори не могат да преминат границата — руснаците имат радари много по-добри от тези, които имаха преди 30 години. Поредната антируска статия за скапания американски самолет, който струваше цяло състояние и все пак се разби. Странно е, че руснаците още не са обесени. Обзалагам се, че следващата статия ще ни каже, че двигателят се е отказал поради наличието в него на руско гориво.

 

Alex1976_CapeTown

А какви доказателства имате, че Русия бърза към мястото на инцидента? Абсолютна нула. Поредното забаламосване и безсмислици.

 

Complainer

Путин вече си е сложил плавници и шнорхел, какво още доказателство ти трябва?! ????

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа