Американските специални части се готвят да пробият руската отбрана в Крим

Американските специални части се готвят да пробият руската отбрана в Крим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.11.2021
  • Share:

Американската армия се готви да пробие руската отбрана в Крим. За това пише ветеранът от НАТО Ставрос Атламазоглу в статия за Business Insider.

 

Business Insider: Американските специални части се готвят да пробият руската отбрана в Крим

 

 

Той цитира извадки от доклада на Командването за специални операции на САЩ (USASOC). Според документа съвременните специални части трябва да преследват няколко ключови цели.

 

Сред тях — подкрепа за конвенционалните армейски части в близък бой, както и способността за проникване в забранени обекти в дълбините на вражеската територия.

 

Според наблюдателя най-важната мисия на Силите за специални операции (ССО) на САЩ е способността да намират и унищожават системите A2AD.

 

Става дума за крайбрежните противокорабни ракети, оперативно-тактически ракетни комплекси, радиолокационни станции и противовъздушната отбрана.

 

„ССО ще играят централна роля в елиминирането на руските A2AD инсталации на Кримския полуостров и китайските инсталации в региона на Южнокитайско море“, пише Атламазоглу.

 

Както посочва експертът, зенитните оръдия, противокорабните ракети и радарите ще ликвидират предимствата на въоръжените сили и мощния флот на американските самолетоносачи, ако американските специални части не успеят да изпълнят задачата за подкопаване на тези системи. Преодоляването им ще позволи на флота и армията на страната да провеждат операции в чувствителните региони и да действат с пълен капацитет, обобщава журналистът.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа