Зоран Заев: Правителството ни остава до 2024 година

Зоран Заев: Правителството ни остава до 2024 година
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.11.2021
  • Share:

„Имаме стабилно парламентарно мнозинство, очакваме увеличаването му, не очакваме предсрочни парламентарни избори, напротив - до редовните избори през юни 2024 г. правителството ще се ангажира със силно икономическо развитие“, каза премиерът на РСМ

 

 

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в четвъртък след срещата си с външния министър на Австрия Михаел Линхарт, че мнозинството в парламента на югозападната ни съседка е стабилно и дори се очаква то да се увеличи, предава скопското електронно издание „Плюс инфо“, цитирано от Агенция "Фокус".

„Имаме стабилно парламентарно мнозинство, очакваме увеличаване на мнозинството, не очакваме предсрочни парламентарни избори, напротив - до редовните избори през юни 2024 г. правителството ще се ангажира със силно икономическо развитие“, каза Заев на срещата с Линхарт.

В петък Заев ще се срещне с председателя на „Алтернатива“ Африм Гаши, за да обсъди възможността за присъединяване на депутатите на фракцията към парламентарното мнозинство и влизане в правителството.

 

 

Станете почитател на Класа