Лавров: Русия ще отговаря асиметрично на неприятелските стъпки на Запада

Лавров: Русия ще отговаря асиметрично на неприятелските стъпки на Запада
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.11.2021
  • Сподели:

Според руския дипломат №1 Москва е изразила загриженост пред френската страна относно перспективите за навлизане на надпреварата във въоръжаването в космоса

 

 

Русия, ако е необходимо, ще отговаря асиметрично на неприятелските стъпки на Запада в областта на стратегическата стабилност. Това съобщи пред репортери руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки резултатите от заседанието на Руско-френския съвет за сътрудничество в областта на сигурността, цитиран от TACC и Агенция "Фокус".

„Стратегическата стабилност беше обсъдена подробно (на срещата), включително в контекста на новите предизвикателства, възникнали след оттеглянето на САЩ от Договора за премахване на ракетите със среден и по-малък обсег и от Договора за открито небе“. Ние потвърдихме намерението да покажем сдържан подход, а не да създаваме изкуствени проблеми, но ние, разбира се, ще реагираме на неприятелските стъпки, които предприема Западът. Ще действаме огледално и ако е необходимо, асиметрично," категоричен бе той.

 

http://epicenter.bg/images/news/32021/thumbs/main_1614759110.jpg

Според Лавров Русия също е изразила загриженост пред френската страна относно перспективите за навлизане на надпреварата във въоръжаването в космоса.

„Подобни планове бяха открито обявени от САЩ, а не толкова отдавна Френската република направи съобщение с подобна инициатива“, каза министърът.

„Обърнахме внимание на инициативата на президента (Владимир) Путин, който обяви едностранен мораториум върху разполагането на ракети, които бяха забранени от Договора за ракетите със среден и по-малък обсег, и наземни ракети докато същите американски системи не се появяват в съответните региони на света", добави ръководителят на руското външно министерство.

 

 

 

Станете почитател на Класа