Хиляди служители на Google приемат съкращения на заплатите, за да работят дистанционно

Хиляди служители на Google приемат съкращения на заплатите, за да работят дистанционно
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    14.08.2021
  • Share:

Тъй като компаниите в САЩ започнаха да планират завръщане в офисите, хиляди работници поискаха да продължат да изпълняват задълженията си от разстояние. Една от компаниите, в които е регистрирано това явление, беше Google, която одобри по-голямата част от исканията. В замяна служителите трябва да приемат намаляване на заплатите. Според някои служители в Сан Франциско, намаляването на заплатите достига 25%, ако напуснат офисите.


Около 10 000 от 135 000 работници в технологичната компания са подали заявленията си да изпълняват задачите от домовете си или да търсят преместване. 85% от тези искания са одобрени. Отхвърлени били искания от служители, чиито роли изискват достъп до специализирани екипи или редовни взаимодействия лице в лице, както и от тези, които трябва да работят в определено съоръжение или офис.


От своя страна Google обясни, че определя заплатите въз основа на мястото в държавата, в която всеки от тях работи, в допълнение към други фактори, като например функцията, която изпълнява или квалификацията си. Междувременно говорител на компанията обясни, че плащанията „винаги са се определяли според местоположението". По този начин тези, които получават най-много, са хора, които са на по-конкурентни пазари, като Ню Йорк.


Първоначално компанията беше определила септември като граница за връщане на работниците на работното си място, но датата беше удължена до 18 октомври, въпреки че нейното потвърждение ще зависи от развитието на пандемията.


От своя страна Facebook и Twitter също решиха да намалят заплатите на служителите, които не се връщат в офисите си и решават да се преместят в по-евтини райони.

Станете почитател на Класа