Бащата на Бритни Спиърс се съгласи да се оттегли като пазител на състоянието на певицата

Бащата на Бритни Спиърс се съгласи да се оттегли като пазител на състоянието на певицата
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    14.08.2021
  • Share:

В четвъртък Джейми Спиърс, баща на певицата Бритни Спиърс, се съгласи пред американския съд да се откаже от статута си на пазител на състоянието на певицата, което беше описано от адвоката й като „важна победа", съобщава Ройтерс.


Според това, което се е случило, бащата на певицата представил отговора си в четвъртък на искането на адвоката на Спиърс да го уволни като пазител на имуществото на клиентката му, на стойност около 60 милиона долара. Въпреки че се съгласил да сътрудничи на властите в прехода, той не определил дата за отказ от настойничеството на дъщеря си, като се позова на липсата на причини да бъде незабавно уволнен.


„Радваме се, че г-н Спиърс и неговият адвокат днес признаха, че той трябва да бъде оставен настрана като настойник", заяви адвокатът на поп звездата, Матю Розенгарт, в изявление. „Страхотна победа за Бритни Спиърс и още една стъпка към справедливостта."


"Както тя признава, г-жа Спиърс е силна и отстоява това, което иска. Г-н Спиърс се опита да направи всичко възможно за да задоволи желанията на дъщеря си, независимо дали става въпрос за личния й живот, семейството или кариерата й, като той е изпълнил своите задължения, защитавайки я от други хора, които се опитват да се възползват от нея", гласи документ, издаден от съда.


Джейми Спиърс бе назначен за законен настойник на певицата и нейното състояние през 2008 г., годината, в която певицата претърпя криза на психичното здраве. Оттогава 39-годишната вече жена трябва да получи неговото разрешение, преди да вземе важни решения, свързани с нейния финансов, личен и обществен живот.


Тази ситуация накара Бритни Спиърс да подаде първа молба през 2020 г., която беше отхвърлена, за да си върне контрола над имота си и да отхвърли баща си като неин настойник. Тя твърди, че той й е наложил редица забрани, включително да работи прекомерно и без прекъсване, получаване на литиеви лекарства или премахване на контрацептивно средство, за да има деца.

Станете почитател на Класа