Пхенян ще накара Южна Корея и САЩ всяка минута да чувстват "масивна криза в сигурността"

Пхенян ще накара Южна Корея и САЩ всяка минута да чувстват "масивна криза в сигурността"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    12.08.2021
  • Share:

Ким Йонг-чол, висш служител в Севернокорейската работническа партия, заяви, че Южна Корея и САЩ може да се сблъскат с огромна криза в сигурността, ако изберат да увеличат напрежението, чрез съвместни военни учения, съобщава агенция Yonhap.


„Ще ги накараме да осъзнаят всяка минута на опасното решение, което са взели, и сериозната криза в сигурността, с която ще се сблъскат поради грешния си избор", каза Ким Йонг-чол, който изигра важна роля по време на срещите между лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и бившата администрация на САЩ.


„Те трябва да разберат ясно колко скъпо трябва да платят, че отговарят на нашата добросъвестност с враждебни действия, след като пропуснаха възможността да подобрят междукорейските отношения", добави политикът и генерал, ръководител на отдел „Обединен фронт", който е се занимава с междукорейските въпроси.


Забележките на Ким Йонг-чол идват ден след като Ким Йо-ченг, сестрата на севернокорейския лидер, квалифицира ученията като „нежелани и саморазрушителни действия", които заплашват севернокорейския народ и повишават напрежението на Корейския полуостров. Пхенян обеща също да увеличи потенциала си за превантивни удари и да увеличи абсолютния си възпиращ капацитет.

Станете почитател на Класа