Ухан извърши общоградски тестове на 12 милиона жители за Covid-19 за 6 дни

Ухан извърши общоградски тестове на 12 милиона жители за Covid-19 за 6 дни
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    10.08.2021
  • Share:

Град Ухан е тествал почти всеки жител, с изключение на децата под шест години и тези на почивка, в огромните усилия да предотврати ново огнище на Covid-19 в метрополиса, където се смята, че е започнала пандемията.


Масовите тестове в столицата на провинция Хубей започнаха във вторник, след като властите откриха няколко локално предавани случая, отбелязвайки за първи път, че инфекцията с Covid-19 е регистрирана в града през юни 2020 г.


С армия от 28 000 медицински персонал, мобилизирана за тестване на 12 милиона жители в над 2800 места за вземане на проби, разположени в целия град, обширната кампания приключи до събота, обяви заместник-генералният секретар на общинското правителство Ухан, Ли Тао.


Общо 78 души са дали положителен тест за Covid -19 - включително 41 локално предадени асимптоматични случая, съобщиха властите. Нещо повече, повечето от тези инфекции са сред тези, които вече са под карантина, след предишни контакти със заразени. Само девет случая са открити по време на скрининга на жилищни блокове, като дори се съобщава, че те са изолирани в затворените си жилищни общности, съобщава Синхуа.


Първоначалните инфекции в Ухан, както и близките градове Дзинчжоу и Хуанганг, са проследени до скорошно огнище в град Хуаян в провинция Дзянсу, съобщиха властите.


Като цяло в Китай властите съобщават само за 125 нови случая на 8 август, като повечето са причинени от Delta варианта на Covid-19. Общо в хода на пандемията, Китай - който не класифицира асимптоматичните носители като „потвърдени случаи" - официално призна само за 93 826 инфекции и 4636 смъртни случая.

Станете почитател на Класа