Путин протрива ръце...

Путин протрива ръце...
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.08.2021
  • Share:

Авторът е разстроен, че ограниченията, наложени на руските спортисти, не предизвикват истерия или депресия в политическото ръководство на Русия. В същото време той не стига толкова далеч, колкото предлагат американските спортисти и служители на WADA, които се застъпват за пълна дисквалификация на отбора на Руската федерация. Той просто подтиква към заключението: ако Путин „протрива ръце“, нищо не може да бъде по-лошо.

 

Путин протрива ръце: Наказанието за руските спортисти не сработи

 

 

Санкциите срещу руската държавна система за подкрепа на допинга правят куриозно впечатление в Токио: Чайковски вместо националния химн, знамето на МОК вместо руския трикольор. Вярно е, че екипът на Руския олимпийски комитет (РОК) опровергава критиките с успех. Скептицизмът обаче остава.

 

Едни считат допинговата дисквалификация на Русия (две години, бел.ред.) за твърде дълга. За други тя, точно обратото, е твърде мека.

 

А президентът на Русия Владимир Путин протрива ръце.

 

Почти ежедневно главата на Кремъл и други политици изпращат послания в Япония.

 

335 атлети в цветовете на националния флаг

 

В ход е борба за медали, руснаците активно участват в нея. И не е важно, че те отсъстват като «офиален отбор». Последствията от санкциите така или иначе се усещат само косвено. 335 атлети от Русия участват в тренировъчните си екипи, създадени в цветовете на националния флаг.

 

Руският Олимпийски Комитет твърди, че всичи слухове за допинга са само «англоезична пропаганда».

 

На японските организатори им е трудно да изпълняват всичи препоръки относно отборът на РОК. Често в обявленията на арените може да се чуе «отборът на Русия».

 

От гледната точка на председателя на РОК Станислав Поздняков, критикуващите допускането на руските спортисти до Олимпиадата принципно не са прави.

 

Според него, руските атлети са доказали «не само на думи, а на дела, но и чрез своите резултати», че са конкурентноспособни без допинг.

 

Прессекретарят на Кремъл Песков счита, че чуждестранните конкуренти, които се  придържат по въпроса към друго мнение, просто не умеят да губят:

 

«Прощаваме на тези, които са по-слаби. Бог да ги съди».

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа