САЩ имали тайна армия за операции по целия свят

САЩ имали тайна армия за операции по целия свят
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.05.2021
  • Share:

Секретните подразделения са извършили няколко операции в Пакистан и Западна Африка срещу ислямски терористи. Изпратени са били и агенти в Иран и Северна Корея

 

 

САЩ са създали тайна армия, пише "Нюзуик". Според американското списание бойците от десетина години изпълняват секретни задачи, поставяни от Пентагона, в страната и в чужбина, пояснява Новини.бг.

"Нюзуик" допълва, че личният състав на секретните сили наброява най-малко 60 000 души. За тайната армия работят "поне 130 фирми, както и 50-на организации на бюджетна издръжка", обяснява списанието.

"Годишният бюджет на армията и съпътстващите я структури е около 900 милиона долара. В разходното перо са включени - изработката на фалшиви документи за самоличност, командировъчни, пари за подкупи на чиновници на различни нива в страни по света, представляващи оперативен интерес за Вашингтон, и други", пише изданието.

"Ядрото на армията е съставено от бивши войници и офицери от силите за специално предназначение на Пентагона. Както пише изданието, тайната армия е извършила няколко операции в Пакистан и Западна Африка срещу ислямски терористи. Армията също е изпратила агенти в Иран и Северна Корея", добавя списанието.

"Към тайната армия има създадено подразделение, което извършва кибератаки. По този начин Вашингтон, който често обвинява Пекин и Москва в нападения срещу инфраструктура на САЩ в интернет, действа като руснаците и китайците", посочва още "Нюзуик".

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа