Руските ешелонирани системи за ПВО унищожиха балистични и крилати ракети на учения

На 24 октомври на полигона Капустин Яр (провинция Астрахан) противовъздушните артилеристи от пет дивизии на Южния, Централния и Източния военен окръг на Русия проведоха учения с ешелонирана противовъздушна отбрана, успешно отблъсквайки масирана атака с аеробалистични и круизни ракетни, както и нападение на безпилотни летателни апарати от неопределен враг.


В първия етап на ученията батальони зенитно-ракетни системи с голям обсег С-300В4 отблъснаха атаката на аеробалистични ракети, извършвайки бойни изстрели по цели, спускащи се от височина над 200 километра.


На втория етап екипите на противовъздушна отбрана със среден обсег „Бук-М3" и зенитно-ракетните системи с малък обсег „Тор-М2" извършиха бойни изстрели и унищожиха крилатите ракети на противника, които летяха на височина под 10 километра. Бук-M3 удря цели в обхват до 40 километра, а Тор-M2 извършва бойни изстрели срещу цели във въздуха с обхват до 15 километра.


Останалите цели бяха унищожени от преносими системи за противовъздушна отбрана Верба, инсталирани на бронирани машини Тайфун-ПВО, на разстояние до 6 километра и на височина от 3,5 километра.


Общо по време на учението зенитчиците са унищожили над 30 индивидуални и групови въздушни цели на височина от 8 метра до 35 километра, докато ракетните изстрели са били извършени в обхват от 3 до 50 километра. Руското министерство на отбраната подчерта, че за първи път военните са репетирали групов огън срещу цели от различен тип, които са атакували едновременно

Станете почитател на Класа