Кристина Кирхнер съди Google, в търсачката излиза като "крадлата на аржентинската нация"

Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Кирхнер направи съдебно представяне, за да се приложи "спешна компютърна експертиза" на Google, която ще бъде използвана в бъдещ съдебен процес срещу тази многонационална компания, както обясни в социалните мрежи в четвъртък.


Конфликтът възниква на 17 май, когато бившата президентка се появи в добре познатата търсачка с квалификацията „крадлата на аржентинската нация", в рамките на панела за знания, използван за видни личности, образувания или организации.


Това обидно определение присъства в мрежата повече от един ден и предизвика масови реакции, а нарушителите, чиито държавен глава бе тя между 2007 и 2015 г., отпразнуваха случката.


От своя страна тази политичка, която също е и адвокат, аргументира мерките, предприети в отговор: "Google публикува невярна и обидна информация срещу мен, причинявайки щети, които трябва да бъдат поправени. Има ли някаква защита за хора, жертви на този тип действия, извършени от компютърен гигант като Google?".


Според самата компания панелът със знания е „обобщение на информация по конкретна тема въз основа на интерпретацията на Google от свързано съдържание, достъпно в мрежата, което се генерира и актуализира автоматично".


По този начин, в съдебния доклад, представен от адвокатите на екс-президентката, се иска арбитраж „всички необходими средства за изтегляне и съхраняване на всички данни, свързани с името Кристина Фернандес де Кирхнер и Кристина Кирхнер, считано от 05/17 / 2020 до деня, в който се извършва тази експертиза, да излязат от съдържанието на панела със знания".

Станете почитател на Класа