Мащабите са плашещи: Милиардерите, стоящи зад ЛГБТ движението

Въпреки факта, че активистите изобразяват ЛГБТ движението като слаба, безпомощна група, страдаща от потисничество и дискриминация, всъщност тя има огромна сила и влияние — сила, която все повече се използва за промяна на закони, образователни институции и обществот като цяло.

 

 

Съвсем до неотдавна движението за правата на гейовете беше малка група от хора, които се бореха за правото да съществуват в съответствие с техните склонности в рамките на по-голяма хетеросексуална култура.

Гейовете и лесбийките бяха аутсайдери, много малобройно и разпокъсано малцинство, понякога изправени пред дискриминация и насилие. Историята им беше пълна с трагедии…

Днешното движение обаче няма нищо общо с тази група преследвани прогонени. Програмата за защита правата на ЛГБТ общността — трябва да се обърне внимание на добавянето на буквата „Т“ към абревиатурата — се превърна в мощна, агресивна сила в американското общество.

Привържениците му доминират в медиите, академичните среди, училищата и университетите и най-важното — в Големият бизнес и Голямата филантропия.

Ще дадем само един пример:

Джон Стрийкър е внук на Homer Stryker, ортопедичен хирург, основател на корпорацията Stryker (Stryker Corporation). Базирана в Каламазу, Мичиган, Striker Corporation продава хирургически консумативи и софтуер за 13,6 милиарда долара през 2018 година. Наследник на грамадно състояние, Джон е хомосексуалист.

През 2000 г. той основава Фондация «Аркус», нестопанска организация, която помага на ЛГБТ общността. Отделя повече от 58,4 милиона долара за програми и организации, работещи с ЛГБТ общността само от 2007 до 2010 г., като по този начин се превръща в един от основните фондове в света, подпомагащи ЛГБТ.

Страйкър сам отпуска над 30 милиона долара на «Аркус» през този тригодишен период чрез активите си в Stryker Medical Corporation.

Сестрата на Джон Ронда Стрийкър е омъжена за Уилям Джонстън, председател на Greenleaf Trust. Самата тя заема поста заместник-председател на Spelman College, на който «Аркус» наскоро дари безвъзмездна помощ в размер на 2 милиона долара в чест на феминистката лесбийка Одри Лорд. Парите са предназначени за изследователска програма за хомосексуалността. Ронда и Джонсън подаряват на Spelman College общо 30 милиона долара, което е най-голямото дарение от живи благодетели в неговата 137-годишна история.

Другата сестра, Джон Пат Стрийкър (Pat Stryker), работи в тясно сътрудничество с хомосексуалиста Tim Gill. Джил работи в една от най-големите организации с нестопанска цел в Съединените щати, подкрепящи ЛГБТ в тясно сътрудничество със семейство Стрийкър, откакто Джон създава Фондация «Аркус». През 1999 г. Тим Джил продава активите на Quark, неговата компания за компютърен софтуер и заминава да работи за Gill Foundation в Колорадо.

Отпуска половин милиард долара за малки групи, които се застъпват за ЛГБТ.

До 2015 г. Striker вече е изградил политическа инфраструктура за разпространение на идеологията на джендърната идентичност и транссексуалните в целия свят, дарявайки милиони на малки и големи организации.

Включително стотици хиляди долари на ILGA, организация, посветена на равенството на ЛГБТ общността в Европа и Централна Азия с участието на 54 държави, и «Трансджендърна Европа» която говори от името на транссексуалната общност в Европа и Азия с участието на 43 държави (Трансгендерна Европа финансира и по-малки организации, например TEНИ — Мрежа за равенство на трансджендърите в Ирландия (TENI — Transgender Equality Network Ireland).

През 2008 г. «Аркус» основава Оперативен фонд „Аркус“ — филиал на фонда, който организира конференции, програми за управление на образованието и научни публикации. На срещаjd през 2008 г. в италианския град Беладжио 29 лидери от цял свят обещават да разширят глобалните благотворителни дейности, насочени към защита правата на ЛГБТ.

На тази среща, заедно със Стрийкър и Изе Бош, основател на фондация „Дрейлиндин“ в Германия, е Майкъл О’Флахърти, един от докладчиците на принципите на Джокякарските принципи за прилагането на международните закони за правата на човека по отношение на сексуалната ориентация и джендър идентичността (принципи, изложени в Индонезия през 2006 г.).

С помощта на Джокякарските принципи е създадена основата за въвеждането и свързването на идеологията на джендърната идентичност с нашите правни структури. O’Флахърти е избран член на Комисията на ООН за защита правата на човека от 2004 г.

В същото време е формирана Ключова група на ЛГБТИ (LGBTI Core Group) като неформална междурегионална група, състояща се от страни-членки на ООН, представляваща законовите проблеми на членовете на Ключовата група в ООН, сред които «Аркус» финансира «Международно пряко действие» (Outright Action International) и Комисията по правата на човека (Human Rights Commission).

Членството на ключовата група включва страни като Албания, Австралия, Бразилия, Чили, Колумбия, Коста Рика, Хърватия, Салвадор, Франция, Германия, Израел, Италия, Япония, Черна гора, Мексико, Нова Зеландия, Норвегия, Испания, Обединеното кралство, Уругвай и Европейския съюз, както и Управлението на Върховния комисар на ООН за правата на човека.

Тези инициативи подкрепят темата за джендърната идентичност и трансджендърството чрез обучение на лидери по политически активизъм, лидерство, законодателство относно транссексуалните хора, религиозната свобода, образованието и гражданските права.

Списъкът на подкрепяните от «Аркус» организации плаши: Институт «Виктория» (Victory Institute), Център за американски прогрес  (Center for American Progress), Американски съюз за защита на гражданските свободи (ACLU), Център за защита правата на трансджендърите (Transgender Law Center), Проект за законова подкрепа на трансджендърите  (Trans Justice Funding Project), Международна организация за пряко действие  (OutRight Action International), Хюман Райтс Уотч (Human Rights Watch), ГЕЙТ (GATE), Парламентаристи за глобално действие (Parliamentarians for Global Action (PGA)), Съвет за глобално равенство  (The Council for Global Equality), ООН, Амнести Интернешънъл (Amnesty International) и ГЛСЕН (GLSEN). Съветът на САЩ по сексуална информация и образование (The Sexuality Information and Education Council of the U.S. — SIECUS) съвеместно със Защитници на младежта (Advocates for Youth), Ансвер (Answer), ГЛСЕН, Фонд Кампания за защита на правата (Human Rights Campaign (HRC) и Американска федерация за планиране на семейството (Planned Parenthood Federation of America (PPFA) инициираха кампания с използването на законовата структура за формиране на подходи за промяна на културните наративи в сексуалността и репродуктивното здраве.

Още 61 организации са подписали писмото в подкрепа на преразглеждането на съществуващите учебни програми.

През 2013 г. Адриан Коман, който дълго време работи за фондация „Отворено общество” на Джордж Сорос (популяризираща трансджендърната идеология и предприемайки инициативи за нормализиране на отношението към децата-трансджендъри), е назначен за директор на международната програма за правата на човека във Фондация «Аркус» за разпространение на идеологията на джендърната идентичност в целия свят.

Преди това Коман е програмен директор на Международната комисия за правата на човека на гейовете и лесбийките. А през 2015 г. «Аркус» работи в тясно сътрудничество с трансджендърните програми на фондация NoVo и я финансира. Компанията NoVo е основана от Питър Бъфет, син на милиардера Уорън Бъфет.

Тези програми и инициативи насърчават идеологията на половата идентичност чрез подпомагане на различни религиозни организации, спортни и културни сдружения, обучение на полицейски управления и образователни програми в начални училища, средни училища (GLSEN, чийто основател започва работа в Аркус през 2012 г. като председател на съвета на директорите , повлия на много училищни програми К-12), както и на университети и медицински институции, включително Американската психологическа фондация (American Psychological Foundation — APF).

Финансирането от Фондация «Аркус» помага на APF (водещата организация в областта на психологията в Съединените щати) да разработи насоки за създаване на «транс-позитивна» психологическа практика. Психолозите са „насърчавани“ чрез пари, така че да променят своето разбиране за пола, разширявайки спектъра на биологичната реалност, включително абстрактни медицински идентичности в него.

Както показва примерът на Фондация «Аркус», движението на ЛГБТ за граждански права се превърна в безмилостно чудовище, тясно свързано с медицинския промишлен комплекс и глобалните корпорации.

Фармацевтичното лоби е най-големият лобистки орган в Конгреса на САЩ. Въпреки факта, че активистите представят ЛГБТ движението като слаба, безпомощна група, която страда от потисничество и дискриминация, всъщност то има огромна сила и влияние — сила, която все повече се използва за промяна на нашите закони, образователни институции и обществото като цяло.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа