Свидетел разказа за „къщата на смъртта“ на убиец на „Ел Чапо“.

Едгар Галван, свидетел по делото срещу наркотрафиканта Хоакин "Ел Чапо" Гусман, разкри, че наемният убиец Хосе Антонио "Ел Ягуар" Марруфо, е имал звукоизолирана къща в Сиудад Хуарес (Мексико), където по негово нареждане са извършени много престъпления. Това той заяви в понеделник в съда в Бруклин (Ню Йорк, САЩ) , за което информираха местните медии.


Според мексиканска медия, Галван, на 41 години, обяснил на съдиите, че мястото е бяло и облицовано с плочки, "специално предназначено за измъчване и убиване на враговете му." Той уточнява, че „Ягуарът" често посещавал мястото, където имало дренажна система за лесно елиминиране кръвта на жертвите.


„Никой не излиза от тази къща, дори няма шум" - каза Галван. Свидетелят обясни, че през 2007 г. след развода си той се запознал в дискотека с Марруфо, който контролирал картела Синалоа в града. Скоро се премества в Ел Пасо (Тексас, САЩ) и се превръща в дилър на оръжия на границата, за да помогне за убийството на съперничещите членове на картела в Сиудад Хуарес.


Галван е бил арестуван през 2011 г. и е изправен пред 24-годишна присъда, след обвинения за притежание на огнестрелни оръжия и наркотици.


Процесът срещу „Ел Чапо" се възобнови в четвъртък миналата седмица след почти два месеца от началото му. 61-годишният Гузман се разглежда от Министерството на правосъдието на САЩ като най-известният наркотрафикант в света, участвал почти 30 години в търговията с наркотици, траектория, която го е довела до лидерство на картела Синалоа.


Капото е изправен пред 11 обвинения, като основното е за глава на престъпна група. Освен това той е обвинен в международен заговор за производство и разпространение на кокаин, хероин, метамфетамин и марихуана. Смята се, че той незаконно е внесъл в САЩ около 457 тона наркотици, които са генерирали печалби от 14 милиарда долара. Ако бъде признат за виновен само по едно от обвиненията, той ще получи доживотен затвор.

Станете почитател на Класа