Зловещо предсказание на учените: "Животът, какъвто го познаваме ще свърши през 2040 г“

Репортаж на австралийски новинар през 1973 г. е прогнозирал края на света, въз основа на констатациите на изследователи от Масачузетския технологичен институт (MIT) и с помощта на един от най-големите компютри в света по онова време, разположен в Австралия, създаден в рамките на програма, наречена "World One".

 

Тази програма е разработена от компютърния пионер Джей Форестър от Римския клуб, група от хора, загрижени за бъдещето на човечеството. Толкова много, че били убедени, че краят на нашата цивилизация ще се случи през 2040.

 

В началото на август тази година, Австралийската корпорация за радиоразпръскване публикува в мрежата първоначалния доклад и даде на интернет потребителите две години за паника (или подготовка), като предупреди, че отброяването започва през 2020 г., когато ще има значителна промяна, която ще отбележи началото на предстоящото глобално бедствие.

 

Отпечатаните прогнози на суперкомпютъра бяха прожектирани чрез линейна графика, базирана на различни фактори, включително равнищата на замърсяване, ръста на населението, наличието на природни ресурси и качеството на живота на Земята. С тези данни изследователите на МИТ прогнозирали, че светът не би могъл да поддържа такива нива дълго, ако човечеството не направи "драстична промяна" в своите дейности.

 

"Около 2020 година състоянието на планетата става много критично", казва австралийският журналист от седемдесетте, който се обръща към публиката.

"Ако не направим нищо за това, качеството на живот ще спадне до нула, замърсяването става толкова сериозно, че ще започне да убива хората, което от своя страна ще доведе до намаляване на населението до по-ниски нива, отколкото през 1900 г." предупреждава прогнозата.

 

"В тази фаза, около 2040 - 2050, цивилизованият живот, както го познаваме, ще престане да съществува на тази планета", заключава репортерът.

Станете почитател на Класа