Руският комплекс “Антей-2500” е един от най-добрите в света

Най-новият комплекс може да се използва срещу цял спектър от летящи обекти

 

Най-новият комплекс може да се използва срещу цял спектър от летящи обекти: от стратегически бомбардировачи, използващи технологията за намалена видимост “Стелт”, до крилати ракети.

 

“Антей-2500” е много ефективен срещу системи за радиоелектронно противодействие, както и радарни системи от типа AWACS. Максималният обхват за поразяване на такива цели е до 400 километра, с максимална височина от 30 километра.

 

 

Друга важна задача на “Антей-2500” е унищожаването на балистични ракети. Той може да прихване такива с височина на летене до 25 километра и скорост от 4500 метра в секунда, а максималният обхват на стрелба е до 40 километра.

 

Една от характеристиките на “Антей – 2500“ е гъсеничното шаси, на базата на добре познатия танк Т-80. Благодарение на това е постигната висока проходимост, а налягането върху почвата е само около 0,85 килограма на квадратен сантиметър.

 

Максималната скорост на движение на “Антей-2500“ е 55-60 км/ч, като с пълен резервоар той може да измине до 250 километра. В допълнение газовата турбина, осигуряваща електричество на комплекса, може да работи до 2 часа.

 

Бойното оборудване работи при температури от -50°C до + 50°C, на височина до 3000 метра, а комфортът в машината е гарантиран от климатична и вентилационна инсталация, която може да бъде използвана и в замърсени зони.

 

 

 

Руският зенитно-ракетен комплекс “Антей-2500” в момента се смята за един от най-добрите в света. Репутацията му се дължи на мощни радиолокационни станции, далекобойни ракети и гъсенично шаси, което му осигурява изключителна мобилност.

 

 

За връзка и комуникацията между машините и висшето командване, са поставени модерни радиостанции и навигационни системи.
Времето за монтиране и демонтиране на комплекса е само 6 минути.

Станете почитател на Класа