Пентагонът погрешно публикува туит, изискващ оставката на Тръмп

Официалният акаунт на Пентагона е повторила публикация, която изисква оставката на президента Доналд Тръмп. Публикацията обаче бързо бе елиминирана и по-късно беше обяснено, че това е "грешка".

Потребителят @proudresister публикувал на 16 ноември съобщение, което се споменават сенатор Ал Франкен, кандидатът за сенатор Рой Мур и президента Доналд Тръмп, срещу когото имаше обвинения в сексуално нападение.

"Решението е просто," гласи публикацията. "Рой Мур: оттегли се от състезанието, Ал Франкен: напусни Конгреса, Доналд Тръмп .. откажи се от президентството, Републиканската партия: спрете да правите от сексуалния тормоз партиен проблем - това е престъпление, както е и лицемерието. "

Публикацията беше ре-туитната от акаунта на американското министерство, но след това бързо бе отстранена. Както бе обяснено от говорителката на Пентагона Дана Уайт, оторизиран служител на официалния акаунт Twitter @DeptofDefense погрешно ре-туитнал съдържанието, което не е било одобрено от Министерството на отбраната. "Операторът осъзна грешката и я елиминира незабавно", добави тя.

Станете почитател на Класа