Европейската страна, която много банки планират да напуснат

Някои от най-големите банки във Великобритания се готвят да напуснат страната в началото на 2017 г. поради страх от последствията за преговорите за "Brexit", съобщава The Guardian. В същото време, по-малките имат намерение да напуснат тази страна още преди Коледа, съобщава вестникът.

"Повечето международни банки имат в момента екипи, които решават какви операции трябва да бъдат прехвърлени към други страни, за да се гарантира, че ще може да продължат да обслужват клиентите, кога трябва да се случи това и кой е най-добрият начин да го направят", каза Антъни Браун, главен изпълнителен директор на Асоциацията на британските банкери (BBA).

В същото време той каза, че "общественият и политически дебат в момента ни води в грешната посока."

По-конкретно, президентът на BBA не разбира политиците, които изглеждат готови да се прекъсне интегрираният финансов пазар в ЕС, който "прави по-лесно и по-евтино да се получи финансиране за френските фермери, германските производители или дизайнери те на италианската мода. "

Според Браун, "проблемът се случва, когато националните правителства се опитват да използват преговорите относно" Brexit "за изграждане на стени в Ламанша и да се раздели интегрираният финансов пазар в ЕС на две части, за да се получат работни места в Лондон ".

Няколко компании като HSBC и Goldman Sachs, наскоро обявиха преместване на своите офиси в други страни.

Станете почитател на Класа