“Бийтълс”, най-безмилостните терористи от ИД

  • С прозвището "Бийтълс", е известна една от най-жестоките групи на ИД, натоварена да пази западните заложници, задържани от екстремистите, съобщава The Washington Post.

    Първоначално групата се състояла от четирима британци, трима от тях с прякори "Джон", "Пол" и "Ringo" заради английския си акцент, станал известен след публикуване на видеоклипове, в които убиват своите заложници.

    Техният лидер е известният "джихади Джон", Мохамед Емуази, които за първи път се появи в едно видео на ИД през август миналата година, когато обезглави американския журналист Джеймс Фоли. Смята се, че въпросните британци се появяват в клиповете с обезглавявания на американците Стивън Сотлоф и Петър Кассиг и британците Дейвид Хейнс и Алън Хенниг. Също така през януари, екстремистите обезглавиха японските заложници Харуна Юкава и Кенджи Гото. Джон бе убит по време на въздушно нападение в Сирия.

    Напоследък е бил идентифициран и втори член на групата. Той е Александа Коти, 32-годишен роден в Лондон от гръцко-кипърска майка и ганайски баща. Той е футболен фен, приел исляма, когато на 20 години се влюбва в мюсюлманка. Според "Вашингтон пост", Коти е напуснал Великобритания през 2009 г., за да пътува до Газа като част от конвой с помощи.

    Подробности за другите членове на тази група са неизвестни.

Станете почитател на Класа