Увеличават се случаите на "месоядна" болест в Япония

В Япония в края на август броят на регистрираните пациенти със стрептококов токсичен шоков синдром нарастна до рекордните от 291 души през тази година досега. Центърът за Инфекциозен контрол на заболяванията предупреди за проблема и призова лицата, които имат рани, кожни болки и треска незабавно отидат на медицински преглед.

Синдромът на стрептококов токсичен шок е рядко и животозастрашаващо състояние, причинено от бактериални токсини, известно също като "месоядната" болест. Сред най-често срещаните бактерии причинители са Staphylococcus ауреус и Streptococcus pyogenes,
Пациентът страдащ от синдром на токсичен шок, получава инфекция от споменатите бактерии, която може да предизвика некротизиращ фасциит, остра прогресираща инфекция, която се разпространява бързо през кожата и меките тъкани, като причинява бърза некроза на тъканите. Хората с отслабена имунна система, включително деца и възрастни хора са изложени на по-голям риск от заразяване. Бактериите, засягат отворени и гнойни рани и понякога възникват от вътрешни язви, пренасящи бактерии в подкожната тъкан и кръвния поток.

Най-опасното е, че в ранните стадии на заболяването, когато има само болка по кожата и треска, диагностицирането често е трудно.

Станете почитател на Класа