Гняв във Вашингтон от предоставените от Киев фалшиви снимки на руски танкове в Украйна

Украйна е предоставила фотографии, направени в Грузия през 2008 г., като доказателство, че Русия е нападнала Украйна. Авторите на законопроекта, подкрепян от тези "доказателства" и позволяващ на САЩ да въоръжава Украйна, "се разгневиха", когато научиха истината.
Политиците, които подкрепят войната срещу Русия бяха възмутени, когато научиха, че доказателствата за предполагаемата Руска инвазия в Украйна, са фалшиви. Въз основа на тези снимки US сенатор Джим Инхофе внесе законопроект, който ще позволи на САЩ да изпраща смъртоносни оръжия за Украйна, за да се противодейства на руски танкове от снимките. Изображенията бяха представени пред Комитета за въоръжените сили на САЩ от украинската делегация през декември миналата година. В една от снимките, която Украйна предостави се вижда колона от руски танкове, коятосе оказа от военния конфликт между Русия и Грузия през 2008 г.
Директорът по комуникации, конгресмена Донел Хардер, първоначално публикувал снимките като ексклузивни, след това бе принуден да признае грешката си. "Членовете на украинския парламент, които са ни дали тези снимки [...] наистина сами си направиха лоша услуга," съобщи по-късно самият сенатор.

Станете почитател на Класа