Европейските лидери за споразумението в Минск

Лидерите на Европейския съюз изразиха предпазливост по споразумението за мир в източната част на Украйна, като казаха, че прекратяването на огъня трябва да бъде спазено преди деескалацията на санкции срещу Москва.
"Ще бъде много важно за нас да се поддържа необходимият натиск, необходимата бдителност, за да има мир в Украйна", заяви френският президент Франсоа Оланд при завръщането му от Минск.
"Нашето доверие в добрата воля на президента Путин е ограничено. Ето защо ние трябва да поддържаме нашето решение за санкции", каза президентът на ЕС Доналд Туск.
Лидерите на ЕС изразяват много условна подкрепа за споразумението, предвид факта, че септемврийското мирно споразумение - също с посредничеството на Минск - пропадна в рамките на дни на фона на обвиненията, че Москва продължава да подкрепя украинските сепаратисти.
Дори и германския канцлер Ангела Меркел, която посредничи за споразумението, има ограничени очаквания. "Това е един проблясък на надежда", каза тя. "Ни повече, ни по-малко."
Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че гледа към президента Владимир Путин за реална промяна. "Ние трябва да бъдем много наясно и Владимир Путин трябва да знае, че ако не си промени поведението, то и санкциите няма да бъдат променени", каза Камерън.

Станете почитател на Класа