САЩ участват ежедневно в европейската политика

Американците разработиха и внедриха план за създаване на Европейския съюз преди над шестдесет години и резултатите могат да се видят днес, пише журналистът от австрийското издание "Contra Magazin".
Австрийският журналист Ерик Келле припомня в статията си за "Contra Magazin" как са формирани и са функционирали предшествениците на организациите в Европейския съюз в съответствие с насоки от САЩ и какво е значението на това влияние върху съвременна Европа.
"Който знае истинската история на Европейския съюз, може лесно да разбере защо Европа е толкова зависима от САЩ. Това не е изненадващо, тъй като организацията предшественик на ЕС е основана и финансирана от САЩ", пише журналистът.
Той обяснява, че в края на 1940 г., ЦРУ, Съветът за външни отношения на САЩ и американски финансисти са решили да създадат "Съединените щати на Европа". "По-късно, Американския комитет за обединена Европа започва финансиране на централата на движението за обединена Европа в Брюксел, подкрепяйки личности, подходящи за ръководни позиции в Европа". Журналистът казва, че САЩ и сега управляват Европейския съюз, който е абсолютно зависим от Вашингтон. "Участието на САЩ в европейската политика тогава и днес е ежедневна практика," казва той.

Станете почитател на Класа