Трудовите навици на американците

Трудовите навици на американците
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.01.2022
  • Сподели:

Почти всички сме чували за трудолюбието на японците, които постоянно остават да работят след края на работното време и живеят в състояние на непрекъсната преумора. Всъщност статистиката показва, че американците средно работят по 137 часа повече на година от японците.

 

САЩ са една от малкото страни, където няма законодателна норма по отношение на продължителността на работната седмица. Свикнали сме тя да е 40 часа, но американците работят много повече – те могат да се вихрят на работа до 70 часа седмично.

 

Дали това е екстремен работохолизъм? Вижте 5 трудови навика на американците, които работниците от другите страни трудно разбират.

 

 

Редовно претоварване с работа

 

Това е най-известната привичка на американските работници. „Екстремни служители“, които работят по 60 и повече часа седмично, отдават всичките си сили и енергия в своята работа, като при това често я обожават.

Прави впечатление, че никой не се оплаква, хората се вдъхновяват от работата си, разбират какво ще получат накрая, а през уикендите разпускат достатъчно със семействата и приятелите си.

 

Нямат почивки

 

Представяте ли си работния ден без разговор с колегите на чаша кафе? Или без кратка почивка? В Америка това почти не е прието. Американците рядко излизат навън, за да си починат. Въпреки че е научно доказано, че кратките почивки повишават вниманието и креативността.

 

 

Изпращат имейли след работно време

 

Този факт вероятно би ядосал много хора, но за американците това е в реда на нещата. Това е може би един от най-лошите им навици, които е трудно да се приемат. Те изпращат и отговарят на имейли след работно време, докато в други страни работниците имат пълното право да игнорират пощата, получена в извънработно време. Като цяло смесването на професионалния и личния живот е доста лош навик.

 

Рядко си вземат отпуск или почивни дни

 

Американските работодатели по принцип дават много кратки платени отпуски, а работниците почти винаги си вземат отпуск за своя сметка. А и самите американци невинаги се възползват от предоставената им възможност. В Европа е точно обраното – на този навик се гледа доста негативно.

 

 

Приковани са към бюрата си

 

Не буквално, разбира се. Но повечето американци наистина трудно стават от работното си място. Затова те не излизат в обедни почивки, предпочитат да си носят храна на работното място, за да не спират да работят, хранейки се с нещо домашно или купено отвън.

 

 

 

Станете почитател на Класа