Американци възхитени от рускиня, която си купила танк и...

Американци възхитени от рускиня, която си купила танк и...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.12.2021
  • Сподели:

Мария Октябрская била убита два месеца по-късно и е била удостоена посмъртно със званието Герой на Съветския съюз.

Интернет потребители в Съединените щати сметнали за „невероятно яка" и възхитителна участничката във Великата отечествена война Мария Октябрская, която доброволно отишла на фронта, за да отмъсти на нацистите за смъртта на съпруга си. Жената поискала съветското правителство да й даде танк, за да може да се бие на него.

 




Дискусията се разгръща в социалната мрежа Reddit, след като един от потребителите поканил приятели да назоват жена, която би била "по-яка" от певицата Тейлър Суифт. 

 

Американци възхитени от рускиня, която си купила танк и започна да избива нацисти, мъстейки за съпруга си! СНИМКИ

Оказало се, че има толкова много жени "по-яки" от Суифт, че е безсмислено да ги споменаваме, ще има достатъчно имена за цяла енциклопедия. Но историята на Октябрская особено поразила американците.

Един от читателите отбелязва, че правителството на СССР се съгласило с твърденията на Октябрская, чийто съпруг загинал през 1941 г., и й предоставило танк.
„Тя е адски яка. Заедно с нашите сънародници, които също се биеха," са част от коментарите. 



Друг подчертава, че съветската танкистка е била удостоена посмъртно със званието Герой на Съветския съюз.

„Намерете си жена, която ще отмъсти за смъртта ви, като вземе собствен танк и ще даде смъртна битка на враговете“, подчертава друг читател.

Също така коментаторите отбелязаха, че Октябрская се сражавала два месеца, след което загинала от шрапнелна рана в главата. Според тях, всеки, който е убивал нацисти, автоматично става "по-як" от Тейлър Суифт.

В същото време Октябрская сама спестила пари за танка, който бил наречен „Бойна приятелка“.

Станете почитател на Класа