Българинът е болен, защото яде като свиня!

Българинът е болен, защото яде като свиня!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.02.2021
  • Сподели:

Любимият телевизионен кулинар на България Ути Бъчваров след три седмици навършва 51 и с усмивка признава, че тежи три пъти по толкова. След като преди няколко години се беше вталил сериозно, майсторът на вкусните гозби с черно пиперче пак му е отпуснал края и предупреждава не на шега, че голямото плюскане е причината за ужасното здравословно състояние на нацията.

 

"Няма вредно ядене, всичко е в количествата", твърди Ути. "Дядовците и бабите ни са израснали с уж отровната туршия, а са живели по сто години. Да, ама те не са тъпкали като свине с по кило пържоли, буркан кисело зеле, калъп сирене и половин хляб на сядане, плюс две кила вино. И на другата сутрин да изпият сока от туршията за изтрезняване", размахва пръст Ути.

 

Бъчваров, чието рождено име е Петър, признава, че самият той е податлив на преяждане и това му е докарало много хронични проблеми с кръвното налягане и захарта. И е сериозно притеснен за здравето си, което иска да запази в името на двете си невръстни дечица.

 

 

 

Преди няколко години Ути се втали драстично, но не изтрая дълго на диета

 

Ути е си пада по хапването още от малък и обича всичко от екзотични плодове, до дивеч, с изключение на сладкото. Още като студент в НАТФИЗ надхвърля  границата от 100 килограма и никога в следващите три десетилетие не е падал под нея. Най-големият срам от теглото си обаче е брал на абитуриентския си бал.

 

"Трябваше да ходя без костюм, защото нашите ми го бяха купили три месеца по-рано и като го облякох, щях да го скъсам отвсякъде. Толкова много бях надебелял за нула време", припомня си култовият телевизионер.

Станете почитател на Класа