Хоум офисът докара на българите секс и...

Хоум офисът докара на българите секс и...
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    09.01.2021
  • Сподели:

Пандемията и изолацията вкъщи се отрази по различен начин на хората. Една част от тях увеличиха секса и намалиха стреса, а при други хоум офисът или липсата на работа избиха в агресия. Това обясни психиатърът д-р Веселин Герев, цитиран от "Телеграф".

 

 

"Разлики има и по отношение на България и Европа. Тук хората в активна възраст, оставайки си вкъщи, се поуспокоиха. Това е парадокс, но има обяснение - повечето хора у нас работят по 8-10-12 часа в денонощието, трафик, пътуване до работа и т.н. У дома тези фактори ги няма, затова тези хора намалиха стреса и увеличиха секса. А сексът е форма на антистресова терапия. Докато в Западна Европа колегите отчетоха тотален стрес, защото там всичко е строго регламентирано - работно време, почивки и т.н.

 

И хората излязоха от стереотипа си, което доведе до натрупване на напрежение", обясни д-р Герев. Що се отнася до агресията, според психиатъра тя е продиктувана от натрупване на фактори. "Много хора проявяват психически тормоз. При оставане вкъщи и натрупване на проблеми, той избива във физически тормоз", казва д-р Герев. Според експерта в много семейства има агресия.

 

"Това, което се регистрира, е една минимална част от това, което се случва, защото повечето жертви на домашно насилие се сигнализират. В повечето случаи се насажда идеята, че това е нормално. Имайте предвид, че не само жени стават обект на домашно насилие.

 

Дори в последно време мъжете са повече. Аз в последните 3 месеца имам два такива случая. Единият път причината е детето, другия - съмнение за връзка", добавя той. По думите на психиатъра в началото, когато ни затвориха през март, хората се притесняваха много за здравето и живота си. След това обаче постепенно страховете на хората се обърнаха по посока на това дали ще могат да си плащат сметките, дали ще имат работа.

Станете почитател на Класа