Рени направи шокиращи признания

Певицата Рени е една от най-харизматичните и гласовити изпълнителки в България, а също така и в западната ни съседка Сърбия. Тя е първата родна звезда, която пробива доста успешно на сръбския пазар и до днес е на почит в страната им. За всичко това говори фактът, че е участвала в две новогодишни програми в съседката ни преди броени дни. Рени разкри пред ШОУ любопитни подробности за живота и кариерата си. Разказа ни за псоледната си визита в Сърбия и как са се опитали да я сватосат с техни артисти, също така си говорим колко по-напред са сърбите от нас в отношението им към певците, както и з ановите й проекти, някои от които са далеч от попфолк жанра. 

 

- За много години, Рени! Как и къде прекара празниците? Какво ти се падна от баницата с късмети? 

 

- Честита Нова Година на теб и на целия екип! Пожелавам Ви от все сърце здраве, благоденствие и безкрайно много успехи! Искам да ти кажа, че започвам новата година заредена с много енергия, която вероятно ще предвещае творческата ми активност. На Коледа и Бъдни вечер бях в обкръжението на най-близките ми хора, защото това са преди всичко семейни празници. Както е по християнски обичай, на трапезата на Бъдни вечер имаше само и единствено постни ястия. Лично за мен на тази дата е и ден за равносметка, за претегляне на добрите и лошите неща, които са се случили, както и за поставяне на нови цели. В новогодишната нощ, както винаги, бях ангажирана. Имах удоволствието да веселя всички посетители на известно казано в София, както и да отпразнуваме техния 21-ви рожден ден. На 1-ви януари съответно успях да си взема парченце от баницата - ЗДРАВЕ-то отново попадна в мен, за което съм много щастлива и благодарна.

 

https://zdrave.to/media/source/202001/1578475147_reni4.jpg

 

- В новогишната нощ взе участие в две сръбски телевизии. Как те приеха твоите колеги и радва ли те фактът, че след толкова години продължаваш да си уважавана от съседните ни?


- Трябва да отбележа, че тази година, получих изключително много покани за участия в сръбски продукции. Предвид множеството си ангажименти в България обаче, успях да се включа само в две от новогодишните музикални програми - по DM SAT и HAPPY TV. В същото време влезнах и в двете най-гледани риалити шоута там. PAROVI е аналог на Биг Брадър и в него участват само двойки. Всеки четвъртък в къщата им влиза популярен изпълнител и оркестър, които веселят участниците. Там изпях много от моите сръбски хитове, както и песни на мои колеги. PROVODADZJIA пък е предаване, в което се сватосват гостите. В него се опитваха да ми намерят нов спътник в живота в лицето на двама емблематични сръбски изпълнители. То се излъчи на сръбската Коледа / 7-ми януари / и предизвика феноменален успех, защото по това време всички сърби са на празничната трапеза. По сръбските медии дори вече се афишираха слухове, че имам връзка с Ера Ойданич. С него бяхме неразделни по време на всичките ми визити в Сърбия. Той е и мой дуетен партньор в песента "Мерцедес", която е обявена за един от най-успешните сръбски хитове на всички времена. Не мога да скрия факта, че макар и да се появявам рядко на сръбската сцена, отношенията между артистите са прекрасни. С много от тях поддържаме връзка и се чуваме винаги, когато има повод за това. Този път се засякох с някои техни звезди, с които не съм имала контакт от години - беше много емоциален момент. Обърнаха се към мен с думите "Легендо!", а някои ме попитаха дали живея в "ледено блокче", защото не съм се променила визуално.

 

https://zdrave.to/media/source/202001/1578475148_reni5.jpg

 

- В Интренет попаднах на клипче, в което двама младежи пеят и се забавляват на сръбския ти хит "Мерцедес". Стигна ли и до теб това видео и радваш ли като видиш чужденци да пеят песните ти?


- Изненадана съм, че и ти си попадал на тези клипчета в интернет. Трябва да ти кажа, че сингълът "Мерцедес" е хит на много високо ниво. Това е песен, без която не минава нито една сватба или тържество. Повечето техни изпълнители я пеят по участия, като най-колоритно е изпълнението на Сека Алексич, което може да се намери и в Youtube. Нормално е и почитателите да публикуват непрекъснато свои видеа, защото това е мелодия, която кара кръвта да кипи, има уникален заряд. Мисля, че моите почитатели ще бъдат изключително доволни, че тази година взех участие именно с тази песен в две сръбски новогодишни програми.

 

 - Българите има много да се учим от сърбите за отношението към изпълнителите. за тях те са на почит, докато при нас не е точно така, нали така?

 

- Абсолютна съм съгласна с теб и явно това е все по-очевидно, дори и за страничните наблюдатели. В България пазарът е по-малък, а изпълнителите към днешна дата са прекалено много. Може би именно това поражда една непрестанна надпревара, едно постоянно надцакване, а може би просто суетата е взела плашещи мащаби.

 

https://zdrave.to/media/source/202001/1578475351_reni.jpg

 

Не знам къде точно е истината, но всеки е готов да премине през другия, с единствената цел да бъде по-напред, да бъде по-забелязан, да бъде по-актуален. В западната ни съседка нещата стоят по коренно различен начин. Там има култ към най-първите изпълнители на тази музика. В същото време има уважение и човешко отношение към всеки един, независимо дали е от 40 години на сцената или е изгряваща звезда.

 

https://zdrave.to/media/source/202001/1578475146_reni2.jpg

 

- Какво ново подготвяш за твоите почитатели?


- През 2019-та работех по няколко проекта едновременно и годината се изниза неусетно, но без да завърша нито един от тях. Имам 4 готови песни, които ще запиша през следващите седмици, а на някои от тях ще заснема и видеоклипове. Интересното този път е, че паралелно с попфолк парчетата, ще поднеса на публиката и песни, които са в друг жанр. Пред мен се отвориха нови хоризонти в професионално отношение и мисля смело да се впусна в предизвикателството. Чувствам се прекрасно и се надявам устремеността ми да ме съпътства през цялата година!

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа