Оправдаха депутатски братовчед на дело за кражба

Братовчедът на депутата от ГЕРБ Емил Гущеров Георги Гущеров бе оправдан по повдигнатото срещу него обвинение за кражба на желязо от Локомотивно депо-Дупница. На поредното заседание по делото днес съдия Илиана Димова се произнесе в полза на подсъдимия и отхвърли искането на прокурор Михаил Крушовски Георги Гущеров да бъде осъден на 1 година условно и да бъде лишен от правото да заема длъжности като служител в държавни или общински структури.
Мотивите за происнасяне на оправдателната присъда съдия Димова трябва да представи в срок от 14 дни.
Георги Гущеров стана клиент на Темида заради кражба по образуваното срещу него наказателно дело от общ характер под № 97 от 2011-а година. Прокуратурата в Дупница повдигна официално обвинението срещу него на 4-и април миналата година заради това, че като изпълняващ длъжността инженер-технолог в Локомотивно депо в Дупница на 15-и март миналата година е разпоредил на шофьора на фирмата за изкара 2 тона желязо от нарязани за скрап вагони. Товарът е бил предназначен за най-близкия пункт за изкупуване на метали „Промишлени суровини” ООД., като преди това Гущеров се обадил на служител там, за да му каже, че ще му прати нещо. След което служители на Транспортна полиция установили на място, че камионът е обект на кражба
Цената на изнесеното по разпореждане на Георги Гущеров желязо е 790 лв. и 40 стотинки.
Името на Георги Гущеров нашумя миналата година, след като той бе издигнат за кандидат-кмет на село Яхиново от ГЕРБ. Тогава стана известно, че е и подсъдим по делото за кражба. А преди седмица от свои източници dennews.bg получи информация, че той е спряган за един от кандидатите за управител на ВиК на предстоящия конкурс. Той ще бъде насрочен от кмета Методи Чимев, тъй като на провелият се вече конкурс като комисията не одобри двамата кандидати.

Dennews

Станете почитател на Класа