Билетът за околоземни полети ще падне до 10 000 долара

„Ще бъде много трудно космическите пътувания да станат по-евтини, затова бъдещето на космическия туризъм е в суборбиталните пътувания, без да се излиза далеч от орбитата на Земята,” каза Стори Мъсгрейв, астронавт от НАСА, Вчера той бе в София, за да участва във форума „Туризъм и пътувания в Космоса“. Засега билетът за Космоса е 200 000 долара, но той може да падне до 10 000 при околоземен полет, прогнозира астронавтът. Мъсгрейв успокои бъдещите космически туристи, че физическа подготовка за суборбитално пътуване не е необходима. Според него обаче чисто психически пасажерите трябва да са готови да посрещнат изживяването и приключението, от което ще станат част.
Стори Мъсгрейв е убеден, че има извънземен живот. Той заяви, че има абсолютна вяра в това, че живот във Вселената съществува и нещо повече – би желал друга цивилизация да го прибере, защото по думите му това би било доста забавно. Той смята обаче, че човечеството не е готово за подобна среща, въпреки че именно тя е най-важното нещо и според него от нея зависи обединяването на цивилизациите.
За астронавта основната мисия на човечеството в Космоса е да го изследва. Мъсгрейв каза още, че не вижда причина България да не изпрати свой трети астронавт, но допълни, че е необходимо страната ни да е по-уверена и да набере самочувствие, като за това би могло да спомогне едно партньорство с Китай.

Станете почитател на Класа