Красотата и интелектът вървят ръка за ръка

Британски учени установиха, че красивите хора обикновено са и по-умни, съобщи „Дейли мейл“.
Проучванията, направени във Великобритания и САЩ, стигат до извода, че коефициентът на интелигентност на красивите мъже и жени е с около 14 пункта по-висок от средното ниво. Освен това става ясно, че благословените с физическа красота привличат партньори, които не просто също изглеждат добре, но са и по-интелигентни, според изследването на Лондонското училище по икономика. Децата на такива двойки пък е много вероятно да наследят и двете качества, изграждайки генетическа връзка между следващите поколения.
„Физическата привлекателност очевидно е свързана с общото ниво на интелигентност, независимо от социалното положение и здравословното състояние“, обясни Сатоши Канадзава от Лондонското училище по икономика. По думите му връзката между красотата и интелекта е по-силна при мъжете, отколкото при жените.
Изследването във Великобритания показало, че коефициентът на интелигентност на физически привлекателните мъже е с около 13,6 пункта над средното ниво, а при жените този показател е с 11,4 пункта по-висок.

Станете почитател на Класа