Телепортация на ДНК е възможна

Лауреатът на Нобелова награда от 2008 г. и откривател на ХИВ Люк Монтание предложи революционна теория, според която ДНК може да се предава и от разстояние, съобщи Нюзру. Според него ДНК има способността да изпраща свои „призрачни” електромагнитни отпечатъци към отделни клетки и течности. Ензимите могат погрешно да приемат изпращаните отпечатъци за реална ДНК и да започнат да ги копират за възпроизвеждане на оригинала. На практика този процес може да бъде определен като квантова телепортация на ДНК.
Монтание е провел експеримент, при който в две съседни епруветки са поместени медни намотки, които са подложени на въздействието на много слабо нискочестотно магнитно поле от 7 херца. В едната епруветка имало фрагмент от ДНК, а във втората – чиста вода. Двете епруветки били включени в полимерна верижна реакция в продължение на 18 часа. Целта била да се покаже увеличаването на количеството следи от ДНК, използващ ензими за създаването на множество копия на оригиналния материал. Експериментът показа, че
и в двете епруветки се съдържа генен фрагмент независимо от това, че вторият по всички параметри трябвало да е чиста вода.
Същността на теорията е, че ДНК излъчва нискочестотни електромагнитни вълни, които отпечатват структурата на молекулите във водата. Така тя повтаря изходната ДНК, ензимите в хода на процеса на полимерната верижна реакция я приемат за истинска ДНК и използват в качеството на шаблон, за да създадат ДНК, приличаща на тази, отправила сигнала.
Откритието на Монтание провокира остри критики от страна на световната научна общност. Повечето му колеги нарекоха откритието “фантастика”.
През 1990 г. Монтание опроверга, че ХИВ може сам да предизвика СПИН. Той заявява, че ХИВ се нуждае от кофактор, който според него е микоплазма. Повечето учени не приеха неговото виждане.

Станете почитател на Класа