Продават се студиата на ТВ7

Първоначалната цена, от която започва наддаването, е 2 517 912 лева

 

 

 

 

Частният съдебен изпълнител Стоян Якимов е обявил на 25 март за публична продан административната сграда на ул. „Генерал Суворов". Там се помещават студията и гримьорните на TV7, което означава, че при евентуална сделка още през май телевизията може да се окаже „на улицата".

 

Продажбата се налага заради дългове на „Партнер Лизинг", което е собственик на терена и на сградата, към „УниКредит Булбанк" и Корпоративна търговска банка. Първоначалната цена, от която започва наддаването, е 2 517 912 лева. Срещу тази сума се предлагат офиси с разгъната застроена площ от 2282.55 кв. м, която включва редица телевизионни студиа, режисьорски апаратни, гримьорни, фоайета, тоалетни, седем офиса, както и апартамент за гости. Оферти ще могат да се подават до 25 април, като самото наддаване е насрочено за следващия ден.

 

Любопитното в случая е, че през септември миналата година същите имоти пак бяха пуснати за публична продан, но очевидно никой не е проявил интерес към тях. А и тогава началната цена бе 4.37 млн. лв., или с други думи, сега има намаление от 40 процента.

 

Иначе историята на самата административна сграда е доста интересна. По принцип на ул. „Генерал Суворов" е изградена пристройка към прилежащата голяма сграда на бул. „Борис ІІІ". През 2012-а имотите и правото на строеж на сградите в тях са собственост на „Бромак" – дружество на Цветан Василев. Фирмата ги ипотекира в полза на „УниКредит Булбанк", от която получава заем от 20 млн. евро. През 2013-а „Бромак" прехвърля имотите на „Партнер Лизинг", което поема и задълженията към банката. След затварянето на КТБ на 20 юни 2014-а „Партнер Лизинг" прехвърля в полза на „УниКредит Булбанк" собствеността върху ипотекираните шест етажа (от шести до дванадесети) в сградата, при което й остава непокрит дълг в размер на 1 млн. евро.

 

Междувременно върху въпросния имот, както и върху други недвижимости на „Партнер Лизинг", е наложена възбрана от фалиралата КТБ, на която дружеството дължи внушителни суми.

 

Ако търгът бъде успешен и се намери инвеститор, който да плати най-малко исканите от частния съдебен изпълнител 2.52 млн. лв., като първи ипотекарен кредитор „УниКредит Булбанк" ще си получи непогасените 1 млн. евро, или около 1.86 млн. лева. Останалите пари ще послужат за удовлетворяване на КТБ. Тоест, при успешно приключване на процедурата може да се очаква, че около 700 хил. лв. ще влязат в сметките на синдиците на фалиралата банка.

Станете почитател на Класа