Татяна Буруджиева уши панталон в ефир

Депутатът от БСП Татяна Буруджиева беше специален гост в предиобедното шоу на TV7 „Усещане за жена”. Тя излезе от обувките на политическата си кариера и разкри каква е в ежедневието си и с какви лудории се е занимавала като дете.
„Родена съм в София, но се завърнах да живея тук чак в 5-ти клас. Започнах първи клас в Лом, където баба ми и дядо ми бяха учители”, разказа Буруджиева. Баща й е бил военен, затова на семейството се е налагало често да се мести, а тя е отгледана от баба си и дядо си. „Всяка година сменях училище, дори като се прибрах в София”, допълни депутатът.
Още от дете имала много странични интереси и била решила, че ще се занимава с нещо „интересно”. Първата й идея, като на всяко малко момиче, била балет. „Ходих два-три пъти, но като видях пръчката, с която те бият през краката, за да ги държиш изправени, се отказах. Никой не може да ме бие с пръчка”, заяви Татяна. След това се насочила към музиката и силно желаела да свири на пиaно. По това време вече живеели в Плевен и родителите й започнали да търсят учител. Всички обаче отказвали да я вземат на уроци, защото ръцете й били малки. В крайна сметка една преподавателка се съгласила. Така Татяна Буруджиева се записала за второ средно образование в музикалното училище в Плевен. „Ако сутрин бях в обикновеното училище, следобед ходех в музикалното. Учихме дори и в събота”, разказа Буруджиева.
Въпреки многото уроци и извънкласни занимания депутатът призна, че била палаво дете. „Още на 5 години можех да правя всичко и дори бях взела материала за 1-ви клас”, допълни Буруджиева. Щом като уриците не били нищо ново за нея, тя търсела други интересни занимания и затова била сред палавите деца.
От малка имала страст и по шиенето. „Донякъде е наследено и от баща ми, който е бил шивашки калфа”, похвали се Татяна. Да шие на машина обаче се научила сама. Първата машина получила като подарък за влизането във Френската гимназия в София от баща си. „Най-интензивно шиех, когато започнах да работя като асистент в университета. Заплатите бяха много малки и така си докарвах допълнителни средства”, спомни си Буруджиева. Дори разказа един случай със съученика си Бранимир Ботев, който сега е заместник-министър на икономиката. Бранимир много искал едно кожено яке от Кореком, което негов приятел си купил. Този приятел пък бил готов да размени якето срещу друго яке – двулицево. Така Татяна се хванала да шие чисто новото яке, за да получи Бранимир в размяна желаната дреха.
За да докаже уменията си с шевната машина, Буруджиева беше провокирана от водещата Гергана Стоянова, да ушие един панталон в ефир. Депутатът пък надхвърли очакванията, като единия крачол на дрехата уши на машината, а другия – на ръка.
Буруджиева се доказа като идеалната домакиня като се развихри и в кухнята на студиото. Тя показа как бързо и лесно се прави гръцка баница с кайма. Явно гръцките рецепти на депутата са толкова успешни, защото съпругът й е от южната ни съседка.
Синът и пък е една от най-големите й гордости. За нейно щастие той останал в България, където завършил бакалаварската си степен. Сега обаче обмисля магистратура в чужбина, и Татяна Буруджиева искрено се надява той да се завърне в родината след като завърши. „В момента си е в къщи, защото го оперираха от скъсани кръстни връзки – контузия от тренировките по винг-чун”, допълни на финала депутатът от БСП.

Станете почитател на Класа