Горан Брегович свири у нас на Нова година срещу 150 000 евро

Горан Брегович и неговият „Оркестър за сватби и погребения” ще свирят навръх Нова година на площад “Александър Батенберг” в София срещу 150 000 евро, пише сръбският вестник ”Блиц”. Бендът ще гостува по покана на БНТ, която всяка година организира концерт на открито на 31 декември.
Освен Брегович на концерта ще се появят и няколко български звезди, а БНТ ще излъчва пряко концерта. Това е казал по повод предстоящата изява мениджърът на групата Рака Марич. Изданието отбелязва още, че до края на годината Брегович ще има няколко концерта в Италия, а на пролет заминава за Азия.
За последно Брегович бе у нас през юни. Той участва с „Оркестър за сватби и погребения” във „Фестивал на духовата музика – Ямбол 2009“, който съвпадна и с празника на града. Специално за концерта бяха пристигнали фенове освен от цяла България и от Турция, Румъния и Гърция. Брегович представи новия си албум „Алкохол”, както и някои от най-популярните си песни. Концертът в Ямбол бе безплатен за зрителите, като целта бе да утвърди Фестивала на духовата музика като качествено музикално събитие от национален, а защо не и от световен мащаб.
В началото на 2009 – през март, Брегович бе гост на луксозния хотел „Флоримон“ в Банско. Звездата бе поканена специално за откриването на комплекса, а в изявата се включи и младата фолкпевица Саманта.
Брегович поддържа трайни връзки с България. Неизменна част от неговия оркестър са прекрасните български певици Людмила и Даниела Радкови.

Станете почитател на Класа