Потомка на Хемингуей дефилира за Mango

Ивайло Харалампиев, Специално за „Класа”
Мадрид


Артистичният елит на Испания се събра в Каха Махика в Мадрид за традиционния празник на популярната марка Mango. Най-известните испански манекенки дефилираха пред тв водещи, депутати, дизайнери и актьори. Двойката Мария Гарсия – княз Константин събра очите на публиката с традиционно елегантното си облекло. Потомъкът на Симеон Сакскобургготски, както винаги бе пример за стилно поведение и елегантност. Дрю Хемингуей, правнучката на Ърнест Хемингуей, се появи ослепително красива и атрактивна. Племенникът на легендарния Сена - Бруно, дойде на партито в компанията на телевизионерите.
Звездата на вечерта естествено бе Скарлет Йохансон, която от година е лице на марката. Сред присъстващите преобладаваха благородническите фамилии Борбон и Гомес Асебо. Става дума за роднини на испанския крал Хуан Карлос – племенници и братовчеди, които не пропускат събития от света на модата. След атрактивното ревю празникът се развихри в салоните на Каха Махика, където специално за случая бе поканена шведската поп звезда Емилия де Порет. Коктейлът, който надмина всички очаквания, бе организиран от водещи фирми в кетъринга. Фотографът Марио Соренти, който снима Скарлет Йохансон, заслужи много овации. Момчетата с камерите преследваха на всяка крачка правнучката на Хемингуей, която осезателно присъства в каталога на Mango за пролетта и лятото. „Много се забавлявам на дефилетата на Mango. Защото са организирани спонтанно. А самите модели са смесица от елегантност и младежки дух, което много ми допада. Аз се интересувам от модните тенденции, макар че стилът ми на обличане е много семпъл. Обичам Испания, познавам добре Мадрид и Барселона. И се чувствам прекрасно, когато ви гостувам“, каза Дрю Хемингуей, която живее в САЩ. Едно от най-популярните мъжки лица в испанската мода, Николай Коронадо, също изсипа похвали за Mango. Мачото се похвали, че костюмите на марката му лепват по тялото, сякаш са шити специално за него.
Официалният автомобил на дефилето отново бе Ford. Модните спецове коментират, че пролетно-лятната колекция на Mango се отличава със семпли силуети и обемни линии. Синьо, черно и сиво са основните цветове, които се комбинират. Акценти в червено превръщат колекцията в уникат.



Скарлет Йохансон: Харесвам мъжките дрехи на Марлене Дитрих

Скарлет успешно се изявява като актриса, модна икона, певица. Съпричастието с марката Mango й носи още по-голяма популярност и пари.

- Скарлет, как се запознахте с бранда?
- Мисля, че за първи път видях марката, докато пътувах из Европа. Очевидно е, че тук тя има реално много силно присъствие, а и видях рекламите с Пенелопе, с която се знаем отлично.
Лица на марката са били Клаудия Шифър, Мила Йовович, Наоми Кембъл, Пенелопе Крус доскоро.

- Как се чувствате като част от този екип?
- Страхотно! Това е добра фирма, а и не мога да кажа, че много често съм била сравнявана с Клаудия Шифър, има доста голяма разлика във височината. Мисля, че всички жени, които са представяли бранда, са секси, женствени, но в същото време много независими и силни !

- Кои са трите дрехи, без които не бихте могли?
- В работата на един актьор дрехите и костюмите играят много важна роля, за да влезеш в персонажа. Трите задължителни дрехи са черен панталон с висока талия, сив кардиган и много мека тениска.

- Какво имате винаги в чантата си?
- Винаги нося хидратиращ лосион за ръце и тяло, червило, балсам и блясък за устни.

- Има ли дреха или бижу със специална стойност за вас?
- Имам едно дънково сако, което майка ми е носила, когато е била по-млада дори от мен, била е на 16 години, когато си го е купила. Направено е от различни тоналности деним. Мило ми е, защото е било на майка ми и символизира нейната младост.

- Какъв е вашият личен стил? Как се чувствате най-комфортно?
- Бих го описала като нюйоркски – практичен, кежуъл, но добре ушит. Имам доста тъмни тонове в гардероба си, най-вече черно и сиво. Най-удобно се чувствам в дънки и жилетка, но обичам да се обличам и официално.

- Кланяте ли се на някаква икона в стила на обличане?
- Добър въпрос. Нека помисля, бих казала, че за всекидневния имидж бих избрала Марлене Дитрих. Обичам този вид мъжки дрехи, дизайнирани за жени. Голяма фенка съм на костюмите, панталоните и блузите.

- Кой е любимият ви моден дизайнер?
- Majella, Balenciaga, Dolce & Gabanna, Yves Saint Laurent. Повечето техни творения са с по-мъжки имидж, нещо като андрогенен дизайн. Ако става въпрос за висок клас мода...

- Не спирате да пътувате. Кои са любимите ви дестинации за работа и за почивка?
- Обожавам Лондон. Работила съм там много и имам много приятели, така че ми е като втори дом. Страшно харесвам и ваканциите в Рим. Снимала съм там веднъж и много ми допадна. Това са любимите ми европейски градове.

- Как си приготвяте багажа? Имате ли някакви „модни” правила?
- Взимам само най-важното! (Смях). Винаги гледам да избера дрехи, които лесно се адаптират и стават и за през деня, и за вечер. Ако например сложа в куфара лежерна рокля, прибавям задължително сако и висок ток, за да мога да ги комбинирам в по-официален вариант. И тъй като пътувам много, гледам да събера всичко в куфар carry on, защото е много по-лесно.

- Каква е вашата бюти рутина? Как се поддържате във форма?
- Не бих казала, че следвам такава. Но, разбира се, пия вода в големи количества, майка ми от малка ми повтаря да го правя, особено когато пътувам. Гледам да съм във форма. Използвам собствената си сила, също вдигам тежести, правя упражнения тип йога. Няколко пъти в седмицата!

- Как релаксирате след дълъг и уморителен ден?
- В такива дни обичам да готвя.

- Последната книга, която прочетохте?
- Middle Sex, а любимият ми автор е Селинджър.

Станете почитател на Класа