"Рошавата гарга" е по-рошава от всякога с Ed Hardy

Диди Миткова

Албена Александрова, главен дизайнер на „Рошавата гарга“, отново доказа, че е „непослушното момиче“ на българската мода, и представи в сряда ефектно шоу с акцент щурите творби на Ed Hardy. Така г-ца Александрова отбеляза 19 години в бизнеса.
Ed Hardy е сред най-тачените модни марки в САЩ, но вече и българските ценители могат да й се радват. Характерните пънк мотиви, непокорните коси, съчетанието на строги панталони и шарени тениски очароваха присъстващите на ревюто. Роклите бяха къси и предизвикателни – с голи гърбове, огромни деколтета и садо-мазо елементи, като кожени нашивки.
Но как да пропуснем и „татуировките“ - запазена марка на Ed Hardy – типичните кръстове, черепи, но с много камъни красяха почти всяка дреха както при жените, така и при мъжете. Имаше и клинове, съчетани с тениски, панталони с тениски, палта и под тях пак тениски – с две думи много тениски – запазената марка на американската марка. Аксесоарите бяха от дълги висящи колиета, спортни кецове All starsa, високи обувки и истинско живо кученце, сгушено в огромна чанта. Напоследък като че ли живите аксесоари към тоалета стават все по-модерни по българските улици. Палтата бяха пристегнати с цветни колани, а шарените т-шърти - съчетани с дълги жилетки.
Модната къща бе избрала датата 11.11., която според нумерологията е ден за победители, за авангардното ревю. Манекенките бяха едва наполовина гримирани, със силно тупирани коси. Около 20 охранители бдяха за реда. На първите ВИП редове можеха да се забележат Силвия Кацарова и дъщеря й Теди, Сашка Васева, придружена от мъжа и сина си, водещата Гала, проф. Любомир Стойков, Ирена Комитова, Олга Оскова и други почитатели на авангардната мода.
Ревюто бе закрито с изпълнение на променената до неузнаваемост Lady B. Тя бе булката в шоуто – но облечена не в бяло, а в черно.
В края на дефилето Албена Александрова награди клиента си за годината – за първи път мъж и две медии за отразяване на модните събития – списание „Максимум“ и предаването на Гала. Чест прави на дизайнерката, че не пропусна да благодари на екипа, който работи за нея – нещо, което родните стилисти често позабравят.

Станете почитател на Класа