15 000 евро и миньорска лампа за фламенко

Авторитетната награда „Миньорска лампа“ и парична премия от 15 000 евро грабна певецът Рафаел Карлос Еспехо Морено ( по-известен като Чурумбаке – син) на Международния фестивал за песни от мината в Мурсия, който приключи в неделя през нощта, съобщи „Ел Мундо“. Артистът е от Кордоба, свири на китара и пее традиционно фламенко. На финала се изявиха още 19 блестящи фолк изпълнители от Испания. Китаристът Антонио Хосе Мехияс отнесе специалния приз за китара и 6000 евро, а балерината Ана Моралес си тръгна с 10 000 евро заради страстната хореография, с която се представи пред публиката. Имаше награди за пианисти и хорови формации.
„Миньорската лампа“ е най-авторитетното състезание за фламенко музика в Испания. То привлича любопитни от целия свят, които се наслаждават на неповторимо зрелище.
Тазгодишният победител преподава в консерваторията в Кордоба и е участвал в музикални фестивали във Венецуела, Хърватия, Бразилия, Китай. „Едва ли има по-голяма радост за всеки изпълнител на фламенко от „Миньорската лампа“, коментира победителят.




Станете почитател на Класа