Афроритми и фламенко взривяват НДК

Най-известната африканска изпълнителка, носителка на Grammy за “Най-добър етноалбум” от 2003 г., Сезария Евора пее на 2 октомври в НДК. Очаква се звездата да се появи боса на сцената, защото по принцип не обича да носи обувки. Когато е в Европа, Сезария обикновено движи по сандали. Уникалната възможност отново да чуем на живо Кралицата на морна ще ни дадат организаторите от „Жокер медиа“, които вече пуснаха в продажба билетите за събитието. Цената им е от 30 до 100 лв
Босоногата Дива отново е на път и продължава да се среща с почитателите си. От края на май, когато стартира тазгодишното й турне, с което я очакваме и в София, тя вече премина през Венецуела, Чили, Аржентина, Колумбия Франция.
Най-успешната и впечатляваща испанска група - „Охос де Брухо”, пристига за концерт у нас на 11 ноември в зала 1 на НДК. Организатори на гастрола са „БГ саунд стейдж” с любезната подкрепа на посолството на Кралство Испания. Шоуто на носителите на „Грами“ за най-
добър фламенко албум се очаква с огромен интерес от публиката. Името на групата в превод означава „Очи на магьосник”. Всеки от единадесетчленната формация – танцьор или музикант, има обаятелно артистично присъствие. Нейна запазена марка обаче е прекрасната вокалистка Марина Абад “Ла Канийа”. Гласът й има силата и дрезгавостта на класическото фламенко, но не носи неговата тъга, а колоритната й визия е част от оригиналността на спектакъла. Вече десетилетие музиката на „Охос де Брухо” възпламенява публиката с енергизиращо нуево фламенко и комбинация от различни афрокубински и индийски ритми. Те определят стила си като "джип-джоп фламенкило", като използват рапирането и скреча на хип-хоп музиката, но също така и опияняваща смесица от румба, джаз, рап, реге и фънк. „Охос де Брухо” направиха с фламенкото това, което „Готан проджект” направи за тангото.
„Охос де Брухо” са звезди от световна величина и са най-известните посланици на съвременната испанска култура. Благодарение на нетрадиционната си реклама и особен поглед към света те внушават своите музикални послания срещу институционално установените норми и макар да не се съобразяват с правилата на комерсиалната музикална индустрия, получават признанието на критиката с наградите „Грами“, Наградата на музикалната академия на BBC и още много престижни призове. Билетите за шоуто са на цени от 30 до 70 лева.
Диско легендите „Бони М“ отново ще посетят столицата ни, обявиха организаторите от АРТ БГ. Те ще изнесат галаспектакъл в зала 1 на НДК на 5 декември. След невероятния фурор, който шоколадовите звезди предизвикаха с двата си концерта в София миналата година, столичната публика ще има удоволствието отново да ги гледа на голяма сцена – този път в рамките на един ювелирен празничен концерт.
Билетите вече са в продажба - варират между 25 и 50 лв., като са предвидени и ВИП места. За всички концерти феновете могат да се сдобият с билети на касата на НДК и в мрежата на Eventim и неговите партньори.

Станете почитател на Класа