Гледаме Мадона най-близо от 10 метра

Феновете на Мадона ще я гледат у нас най-близо от 10 метра, коментират експерти.
Т.нар. голдън съркъл допуска до 4-5 м дистанция между изпълнител и публика, но за звезда от ранга на Мадона 10 метра са задължителни. За това ще се погрижат и организаторите от „София мюзик ентърпрайсис“, и охраната.
Никой не може да каже дали Мадж ще преспи у нас. Организаторите са подготвили такъв вариант, но това ще се реши точно в последната минута. Практиката на Мадона е да не нощува.
Три хотела са потенциалните гостоприемници, които ще предложат адекватни покои като за кралица, ако се наложи – "Кемпински хотел Зографски", "Хилтън" и "Шератон". Екипът, който я води у нас, ще избере кой, ако Мадж изведнъж реши да поостане.
Мадона е една от малкото звезди, които се интересуват истински от BG феновете си и затова е записала поздрав към тях. Тя живо се интересувала от страната ни, но надали ще има време да види нещо по-забележително.
Въпреки различните слухове в медийното пространство в графика на турнето на Мадона Sticky & Sweet няма абсолютно никаква промяна, увериха от Sofia music enterprises, и тя със сигурност ще пее на стадион „Васил Левски“ в столицата на 29 август. Продукция от такава величина за пръв път ще бъде осъществена в България.

Техническата подготовка стартира седмица преди изявата

Кралицата на попа идва с екип от над 250 души, огромен брой костюми и аксесоари, дело на над 30 дизайнери. Девет души ще се грижат за дрехите на Мадона, а по време на шоуто ще я видим в 8 различни тоалета, които са една малка част от целия блясък на това невероятно зрелище. Над 400 души ще изградят огромната сцена на столичния стадион „Васил Левски”. Техническата подготовка стартира около седмица преди датата на концерта, а екипът от българска страна е съставен от изключителни професионалисти, които ще дадат всичко от себе си, за да докажат, че и у нас могат да се организират събития на световно ниво.
За зрителите тази подготовка ще означава само върховното усещане от това да си част от единствения по рода си спектакъл, правен някога в България. Цяла София ще усети пристигането на голямата звезда.

Центърът на София - под блокада

На 29 август се очаква да бъде спряно движението на коли, ще се движат само автобуси по бул. "Евлоги Георгиев" в частта му между бул. "Драган Цанков" и Орлов мост.
В посока бул. "Драган Цанков"-Орлов мост - от 12 часа до полунощ. В посока Орлов мост-"Драган Цанков" - за времето от 15 часа до полунощ. От 15 часа до полунощ ще бъде спряно и движението по ул. "Гурко" в отсечката между бул. "Васил Левски" и "Евлоги Георгиев" в двете посоки. Заради сцената и построяването й се забранява паркирането на коли за външния параметър на сектор "Г" от 22 август до 1 септември и външния параметър на останалите сектори - от 27 до 30 август.

Иде Мадж - най-голямото предизвикателство

Всички са с опнати нерви и мускули, все едно пристига американски президент.
По всяка вероятност сцената й ще е в сектор "Г" - седалките, които по традиция са за червената агитка. Така тя ще е с гръб към червените места и с лице към 55-хилядната публика. Като запазена марка на Кралицата - където стъпи, всява смут. Очертава се така да се получи и сред феновете и играчите на ЦСКА. Вчера, след като беше изтеглен жребият за Лига Европа, стана ясно, че „армейците“ трябва да са домакини на "Динамо" Москва на 27 август. Това е само два дни преди концерта на Мадона, а всички знаят, че сцената на Кралицата се строи минимум седмица. Т.е. на Националния стадион на датата на срещата вече ще е струпано солидно количество желязо и футболна среща няма как да се случи, поне засега.
Оказва се, че е по-сложно да опазиш публиката, отколкото екс г-жа Ричи. Защото става въпрос за повече хора. Такава мащабна организация се прави за първи път.

Седмица преди датата може да знаем дали ще вали

От последните 10 години в 6 от тях е валяло на 29 август, напомнят синоптиците. Миналата година е имало дъжд сутринта, а температурата е била 29 градуса. Краят на лятото е и е нормално да има по-хладни вълни. Не е необичайно да има летни бури с гръмотевици и градушки. Точно на 29 август е била най-голямата регистрирана градушка във Варна, но се е случило в края на миналия век, обясниха още метеоролозите. 70 процента е възможността и сега да вали и времето да не се окаже фен на Мадона. Дали ще вали или не, Божа работа, едно е сигурно, че нейните фенове няма да се спрат пред никакви природни катаклизми и ще бъдат на стадиона на 29 август.
В рамките на това турне повечето от билетите за концертите й са напълно разпродадени и имат невероятен успех навсякъде по света. По всичко личи, че поп дивата е в невероятна форма, раздаваща се напълно, зареждаща с изключително позитивни емоции. Мадона е заявила, че очаква с нетърпение да посети за пръв път страната ни и да се появи пред българските си фенове, но едва ли ще има време да пообиколи родните забележителности.
Организаторите напомнят, че все още има ограничен брой билети за концерта, които могат да бъдат закупени от мрежата на „Тикетпро“ в цялата страна и онлайн на адрес www.ticketpro.com.
Междувременно стана ясно, че концертът й на 20 август в Любляна е отменен. Били продадени само 5000-7000 билета от общо 63 000 очаквани, твърди местната преса. Но организаторите отричат и обещават да върнат парите на хората. Това е вторият концерт от турнето, който няма да се състои. В Марсилия през юли двама души загинаха, докато изграждаха сцената й, което стана повод за отмяна на шоуто.


Пускат мюзикъл за поп кралицата

Мюзикъл, посветен на успешния опит на Мадона да осинови малавийчето Мърси Джеймс, се играе на фестивал в Единбург. Всички актьори са от африканската страна. В "Мърси Мадона от Малави" ролята на певицата се изпълнява от чернокож актьор с руса перука и намазано с белило лице. Спектакълът разказва цялата история на продължилите няколко месеца и в крайна сметка доведени до успешен завършек опити на Мадона да вземе второ дете от африканската страна. Авторите са включили и реакциите на обществеността в страната. Мюзикълът вече се радва на значителен успех в Малави. В него са обединени традиционни тамошни танци и поп музика със западно звучене.
Шоуто се опитва да даде отговор на въпроса дали е добре за момиченцето да бъде отделено от културата и традициите на родината си в замяна на по-добър и комфортен живот.
Спектакълът се играе в Единбург от 7 до 31 август. Създателят му Тоби Гоф разказва, че пренаписали някои песни на Мадона, за да могат да разкажат по-достоверно за пристигането й в Малави, за проблемите, които е имала, и първоначалния отказ да осинови Мърси Джеймс.
"Става дума за бедността, която принуждава хората да изоставят децата си в сиропиталища. Има начини за тях да се погрижат в родината, а не да бъдат отвеждани в други държави", коментира Гоф.


Станете почитател на Класа