Мистър Биг свири у нас на 1 октомври

Супергрупата “Мистър биг” пристига у нас в оригиналния си състав като втори хедлайнери на един от най-престижните музикални фестивали у нас – „Арена музика 2009“. Бандата ще свири на 1 октомври в зала „Универсиада“.
Мистър Биг е създадена през 1988 г. от музикантите Ерик Мартин (вокал), Пол Гилбърт (китара), Били Шиън (бас) и Пат Торпи (барабани). Още в началото на своята кариера бандата е наричана Групата на супермузикантите заради забележителните възможности и на четиримата си членове. Още преди създаването на формацията всички те вече са постигнали завидна репутация на виртуозни изпълнители и композитори. Емблематични за „Мистър Биг“ са техният непогрешим китарен стил, мелодичните запомнящи се суперхитове и впечатляващите концертни изпълнения. В над 20-годишната си кариера групата издава дванадесет албума, прави три суперуспешни световни турнета и хиляди концерти във всяка точка на планетата.
По-малко от година след създаването си „Мистър Биг“ издават своя едноименен дебютен албум, който незабавно се превръща в разбиващ суперхит в Америка и Япония. Музиката им концентрира идеите на няколко рок поколения, а хитовете са уникално съчетание от балади, хевиметъл и лиричен класически блус.
В края на 90-те Пол Гилбърт напуска бандата и се насочва главно към соловата си кариера. На негово място идва бившият китарист на Пойзън – Ричи Коцен. С него „Мистър Биг“ издават два албума - Get Over It и Actual Size. През 2002 г. музикантите от „Мистър Биг“ се разделят и преустановяват съвместната си дейност, за да се отдадат на солови и странични проекти.
През февруари 2009 г., след милиони запитвания от фенове и издатели за евентуален реюниън, групата се събира отново в оригиналния си състав. Новината е посрещната с бурни овации от феновете по цял свят, а членовете на групата също споделят щастието си да бъдат отново заедно и да излязат на сцената пред всички свои почитатели по цял свят. Настоящото световно турне стартира преди месец от Япония и ще премине през Естония, Финландия, Швеция, Дания, Германия, Лондон, Белгия, Франция, Испания, Чехия и др.

Станете почитател на Класа