Отличниците гостуват на "Шипка" 6

Голяма сборна изложба подготви Националната художествена академия, за да покаже какво са усвоили за четири години възпитаниците й. Бакалаврите от специалностите: керамика, сценография, текстил, рекламен дизайн, порцелан и стъкло, скулптура, графика, плакат и визуална комуникация и други, ще подредят част от своите творби утре на първите два етажа на “Шипка” 6. Останалите произведения ще намерят своята публика в галерия “Академия” на “Шипка” 1.
Настоящата изложбена програма дава възможност на специализираната и широката публика да получи цялостна представа за търсенията и постиженията на най-младото поколение творци в съдбовен за тяхната кариера момент – прехода от образование към самостоятелен артистичен живот, уверяват от НХА.
Голямото разнообразие от творчески индивидуалности и съвременни естетически възгледи; пълният диапазон от изящни, приложни изкуства и дизайн и много честото заличаване на границите между тях, съчетани със страстта и таланта на младите артисти, оформят една интересна и обещаваща изложбена програма, категорични са от академията.


Станете почитател на Класа