×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

София комикс експо се открива на 3 септември

Съюзът на българските художници има удоволствието да ви покани на откриването на изложбата  СОФИЯ КОМИКС ЕКСПО 2014.Официалното откриване е на  3 септември, 18.00 часа

В продължение на един месец в две от изложбените зали в галерията на СБХ, София, „Шипка"6 ще бъде представена първата международна изложба на комикси в България – СОФИЯ КОМИКС ЕКСПО 2014.
Богатата колекцията включва над 1200 произведения на 170 художника
от 16 държави: Австралия, Аржентина, Белгия, България, Германия, Дания, Испания, Полша, Русия, САЩ, Сърбия, Холандия, Франция, Хърватия, Чехия, Швейцария.
Събитието ще бъде обогатено от съпътстващи уъркшопове и срещи с творците.
Идеята за изложбата и основната заслуга за реализацията на начинанието е на художниците от „Проектът Дъга" (част от тях познаваме от страниците на списанието). „За много от нас „Дъга" беше първия досег с деветото изкуството. За някои остана и единствения, в което разбира се няма нищо лошо. Сигурни сме обаче, че за мнозина ще представлява интерес да видят някои от най-добрите образци на съвременния комикс" – споделят организаторите.
Събитието е финансирано от СП „Култура" на СО - 2014 и се провежда в подкрепа на кандидатурата на София и югозападния регион за Европейска столица на културата – 2019

Откриванe – 3 септември, 18.00 часа
Галерия на СБХ, ул. „Шипка" 6, етаж 1 и 2

 

Станете почитател на Класа