×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

Легендарният тромбонист Джигс Уигам с майсторски клас в рамките на фестивала Brazzobrazzie

Тридневен майсторски клас ще проведе кралят на тромбона Джигс Уигам (САЩ), който идва за пръв път в България, по покана на Брас Асоциация и Фондация "Америка за България", за участие в третото издание на фестивала за духова музика Brazzobrazzie.
Джигс Уигам, който ще открие фестивала със съвместен концерт с българския Биг Бенд Брас Асоциация, пристига в София на 3-и март, понеделник, за репетиции с българските музиканти, както и за специалния майсторски клас, който професорът с удоволствие прие да води. Майсторският клас ще включва упражнения, техники за разсвиране и джаз импровизации, и е предназначен/отворен както за професионални духови музиканти, така и за ученици и студенти.
Интуитивен и много емоционален музикант с над 50-годишна любовна история с музиката, Джигс Уигам е тромбонист, композитор, диригент, и преподавател. Президент на Международната тромбонова асоциация (ITA), професор в няколко европейски музикални академии, диригент на BBC Big Band, артистичен директор на Berlin Jazz Orchestra и на BUJAZZO (German National Youth Jazz Orchestra), музикант, свирил и/или записвал с имена като Стен Гец, Елла Фицджералд, Бил Еванс, Тони Бенет, Дона Съмър и Майкъл Бубле, Джигс Уигам със сигурност има какво да разкаже и покаже на българските си колеги.
Майсторските класове с Джигс Уигам са от 4 до 6 март (вторник-четвъртък) от 14.30 до 17.30 часа в Sofia Live Club.
Входът е свободен.

Brazzobrazzie, най-шареното, радостно и усмихнато музикално събитие, ще огрее с медния си блясък сцената на Sofia Live Club с шест различни концерта, обединени от участието на прекрасни музиканти, и от страстта им към духовата музика.
Освен концерт на Джигс Уигам и Биг Бенд Брас Асоциация, програмата на фестивала включва още и концерти на De Fuego Orchestra, Brazz ViliDJ, Metaфormoза и RomaNeno Project, а за финал – шарените, уникални, атрактивни френски музиканти от Funky Style Brass - http://www.youtube.com/watch?v=iYALbDjf47c
Brazzobrazzie ще се случи на 7-и и 8-и март (петък и събота) от 21 часа в Sofia Live Club, с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills, което за пореден път подава ръка на меломанското събитие.

Всичко за фестивала - www.brazzobrazzie.com.

Станете почитател на Класа