ДУХЪТ НА ИНДИЯ ОЖИВЯ В СИТИ ЦЕНТЪР СОФИЯ

Втората изложба в рамките на съвместния проект на Сити Център София и Art Rental - „Събудете стените си!”, бе официално открита вчера от Н.Пр. Диванбях Манчанда. Посланикът на Индия уважи събитието, което пренесе духът на страната му в големия търговски център, за да изкуши естетически ценители на изкуството и широката публика, търсеща цветни и стойностни усещания. „Ако хората не могат да отидат при изкуството, то изкуството трябва да отиде при тях.”, каза посланикът, а изпълненията на балет Rajunika спечелиха симпатиите и аплодисментите на гостите.

Сити Център София вече втори месец се превръща в своеобразна галерия, представяйки различни стилове картини. До 14 април стените на мола ще бъдат украсени с творби на известната индийска художничка Anuradha Thakur, която с неподражаемата си техника ни пренасят в екзотичната страна. Редом до тях са и творческите вдъхновения на българските художници Джуна Харизанова, Нина Златева, Светлин Русев, Крум Пеев, Григор Велев, Мира Рахнева и Art Unity.

Амбицията на проект „Събудете стените си” на Сити Център София и Art Rental е да запознае широк кръг от хора с повече съвременни български артисти. Ето защо в продължение на една година търговският център ще бъде ежемесечно обновяваща се галерия, която провокира новите концепции за изкуство и приканва всеки да се докосне до него. Посетителите му ще могат да събудят стените си за нов живот, като изберат подходящите за това картини от изложените на територията на мола. Творбите могат да бъдат закупени или взети под наем.

Сити Център София е първият модерен търговски център в столицата, открит през пролетта на 2006 г. Центърът разполага с повече от 23 000 квадратни метра търговска площ. В него има над 100 магазина, заведения за хранене, супермаркет, както и множество услуги. Сити Център София е посещаван от над 6 милиона души годишно и над 3 500 автомобила дневно.





Станете почитател на Класа