Откъдето и да започвате, небето е пределът!

Небето е пределът
Автор: Уейн Дайър
Дизайн: Красимира Деспотова
Редактор: Сирма Велева
Преводач: Станислава Миланова
ISBN: 954-474-532-5
Страници: 448
Размери: 154/200
Дата на издаване: 10.03.2011
Издателство: Кибеа
Цена: 21.00 лв



Уейн У. Дайър е известен в целия свят писател и лектор в областта на самоусъвършенстването. Автор е на 28 книги, на множество аудиокасети и видеопрограми, участвал е в хиляди предавания по телевизията и радиото. „Вашата свещена същност“, „Проявете съдбата си“, „Мъдростта на вековете“, „Има духовно решение на всеки проблем“, както и бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ – „10 тайни на успеха и вътрешния мир“ и „Силата на намерението“ – са представяни в специални предавания на националната телевизия. Дайър е  доктор по философия, защитил е и докторат по педагогическа психология в „Уейн Стейт Юнивърсити“ в Ню Йорк.

Чрез прости, убедителни, земни и практични стъпки Дайър дава значими практически методи как да се постигне съвършенство на ума, тялото и духа и смело представя концепцията за неограничения човек, какъвто всеки човек може да стане. Преминавайки през мрежата от емоции, навици и задължения, тази ранна книга на Уейн Дайър е заявление за лична независимост, послание за надежда, свобода и предизвикателство. С ентусиазм, животоутвърждаващ оптимизъм и здрав реализъм духовата теория на Дайър го превърща в национална знаменитост в САЩ.

Практическа духовна философия, която показва как човек може да бъде независим и вътрешно мотивиран, да взема самостоятелно решения, да преследва и постига целите си – и най-вече как   „слабостите“ могат да се превърнат силни страни.
 
 Страниците на книгата преливат от енергия, остроумие, мъдрост, добри съвети и красноречиви примери. „Небето е пределът“ дадва силата, знание и надежда, че е по силите ни да променим живота си днес.   
 
Откъдето и да започвате, небето е пределът!




Ето как Уейн Дайър отговаря на страховития въпрос:

Защо да сте тук?
 
Някак си просто сме объркали всичко! Убедили сме себе си, че истинският смисъл на живота е да се опитваме да победим всички и да преследваме цели, които винаги ни убягват. Навсякъде виждате хора, които се мъчат, борят се, тревожат се и превръщат живота в игра за придобиване на вещи и социален статут, а не на вътрешно удовлетворение. Изглежда, в съвременното общество смисълът на живота е да се поставят ориентирани към бъдеще­то и определяни отвън цели – да зарадваме мама и татко или да получим добри оценки, диплома от „правилните“ университети, хубава работа и повишения, награди, пари, три коли, два телевизора, електрическа отварачка за консерви и накрая хубава пенсия.

Видният просветител Невит Санфорд го изразява по следния начин: „Що се отнася до балансирането на човешките ценности, аз бих отдал висш приоритет на насладата от живота и бих го оправдал с аргумента, че ако не знаеш как да се наслаждаваш на живота, ще бъдеш бреме за другите“.

Но като че ли никога никой не постига. Всички ние сме така заети да преследваме външни цели, че не ни остава време да се наслаждаваме на живота.

Понякога животът не си заслужава да се живее; в моя случай е така, затова избирам смъртта“.
 
Но тази по-голяма отговорност на зрялото човешко съзнание носи и един дори още по-голям дивидент, защото към способността ни да оценяваме живота се добавя ново измерение.  Само ти си способен да проумееш напълно разликата между живота и смъртта, защото само ти имаш представа за пълния потенциал на живота.

Бъдещето на целия живот на земята е поставено в ръцете ти.

Избери живота!“.

Станете почитател на Класа