Какви условия е поставил Цветанов на Борисов?

Оставката на Цветан Цветанов от всички постове в ПП ГЕРБ предизвика и суматоха , и оживени коментари в мрежата.  Пред една от телевизиите Цветанов призна, че са имали дълъг разговор с Борисов.  Предложил му е да продължи да работи за партията за спечелване на местните избори или ще подаде оставка. Борисов е предложил трети вариант, но явно той не е удовлетворил Цветанов.

 

Цветанов с кмета на Сандански Кирил Котев и Александър Манолев.

Много малко потребители в мрежата разглеждат казуса в този аспект, но все пак попаднахме на мнение, което заслужава внимание.

 

 

Цитираме без редакторска намеса:

 

Хайде да поръзсъждаваме кои са тези три варианта, които Борисов и Цветанов са обсъждали.

Цветанов не казва, но при всички случаи е поискал да води отново предизборния щаб на ГЕРБ, да има достъп до партийната субсидия и да имунизира от сваляне своите кметове и да се преосмисли освежаването на местни ръководни структури с нови кадри. Борисов не се е съгласил, предложил е трети вариант, но той не  е бил приемлив за Цветанов. Депозирал е оставката си, но все пак остава редови член на ГЕРБ, което вече поставя няколко други въпроса:

 Защо остава редови член на ГЕРБ и като такъв няма да има друга функция, освен да лепи предизборни афиши по стени огради?

Дали го прави заради накърнената си гордост и за да накара Борисов да се почувства виновен?

А може би очаква провал на местните избори ипредпочита да бъде ватре в партията, когато Борисов му предложи да се върне?
Всички отговори са възможни, но има още една сюжетна линия, която по моето скромно мнение, е била водеща при решението на Цветанов.

Очакванията са, че преди изборите ще зачестят разследванията за злоупотребите  на толерираните от Цветанов кметове. Бомбата в краката на кмета на Сандански цъка неумолимо, благоевградския кмет, смятан за личен приятел на Цветанов, също стъпва по гореща жарава. Въпрос на месеци е Камбитов отново да попадне в полезрението на медиите с поредната си далавера и да се разбере, че има повече жилища даже от бившия втори.  И ако в този момент Цветанов е извън ГЕРБ,  става силно уязвим. Даже може да го призоват като свидетел, ако прокуратурата си свърши добре работата.

Но в рамките на партията все пак  си осигурява някаква защита и възможност за връщане на бял кон, ако този сценарий не се състои.

Ако  кметовете му се разминат по чудо с публичните скандали и ГЕРБ се представи неубедително на изборите, Борисов може да го помоли да се върне на стария си пост.

И Цветанов ще приеме, но вече той ще поставя условията.

И всички ще продължи по старому….

 

 

Магдалена Христова:

Станете почитател на Класа