Местан с нов опит да „вкара“ Турция в ЕС с наукоообразна теория за бежанците

След срещата си с турския премиер Реджеп Ердоган, формалният председател на ДПС Лютви Местан отново заговори за влизането на Турция в ЕС.

„Европа не може да остане безучастна към тази трагедия с бежанците", заяви Местан, в характерния си наукообразен стил.

„Винаги сме били против всякакви телени мрежи и всякакви стени", добави той на въпрос за бежанския проблем. „Ние предлагаме да се постави въпросът за разширяване на Европейския съюз към Западните Балкани и Югоизточна Европа", коментира председателят на Движението за права и свободи. „Тази наша идея получи много силна институционална подкрепа от президентите на Словакия и Хърватия", коментира още Местан.

„Европа и ислямът не могат да бъда противопоставяни. Аз съм европеец, мюсюлманин. Няма място за въпрос кой е по-силният. Европа не е един затворен християнски клуб, тя е мултикултурна", разкри той. „Онова, което се представя като риск за Европейския съюз чрез тази бежанска вълна, може да се окаже и шанс предвид демографската криза и свободните работни места", категоричен е Лютви Местан.

„Бойко Борисов, когото не съвсем справедливо правят опити да го сравняват с Орбан, не трябва да се държи като него. Борисов опитва да се държи като един европейски премиер, който истински съчувства на тази трагедия с бежанската вълна", завърши лидерът на ДПС.

 

http://www.mignews.info/

Станете почитател на Класа